Ovaj ulični kiosk s hranom ponosni je nositelj Michelinove zvjezdice
U junu ove godine skromni štand pod imenom Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice And Noodle upisao se u kulinarsku historiju velikim slovima jer je postao prvi kiosk s hranom kojega je Michelin nagradio zvjezdicom.
Njegov vlasnik, Chan Hon Meng, inače iz Malezije, kaže kako je vrlo uzbuđen te kako nije vjerovao da ulična hrana može dobiti tako veliko priznanje.
I dok se cijene obroka u drugim singapurskim restoranima koji imaju Michelinove zvjezdice kreću od 22 do 445 dolara, najpoznatije jelo iz Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle kioska košta tek 1,85 dolara za porciju.
Unatoč nagradi i dalje dnevno radi i po 17 sati, tokom kojih proda i do 180 pilića – 30 više nego prije zvjezdice.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.