Otkriveni novi šokantni detalji pedofila milijardera

Radiosarajevo.ba
Otkriveni novi šokantni detalji pedofila milijardera
Foto: Arhiv / Jeffrey Epstein

Spavao je u ledenoj sobi, pored kreveta je uvijek držao pištolj u futroli. Gajio je veliku odbojnost prema drogama i alkoholu, a prehranu je bazirao isključivo na zelenoj salati, ovo su novi detalji iz bizarnog životnog stila pedofila milijardera Jeffreya Epsteina.

Dok je radio gnjusne stvari djevojčicama na svom imanju vrijednom 62 miliona dolara na Manhattanu, opsesivno je pazio na ishranu i higijenu.

Do sada su ti detalji bili nepoznati, a ispričala ih je novinarka Vanessa Grigoriadis u Vanity Fair magazinu. Do saznanja je došla nakon niza intervjua s nekoliko Epsteinovih djevojaka. Naime, pedofil je uvijek imao 'pokriće za javnost' - oko sebe bi uvijek imao po nekoliko plavuša za javnost, a jedna od njih bila bi mu službena djevojka.

Spavanje iz noćne more

Jedna od njih ispričala je kako ju je Epstein prisiljavao da spava u ledenoj sobi, jer je vjerovao da se tako bolje spava. "Volio je spavati na 12 stepeni. Mislila sam - je*** se smrzavam umrijet ću od hipotermije", kazala je.

Druga je, pak, otkrila kako je bio toliko paranoičan da je spavao s pištoljem u futroli kraj kreveta, a osim toga bio je opsjednut bolesnim špijunskim igrama.

Špijunirao žene koje je htio

A špijuniranje svojih djevojaka' nije mu bila nepoznanica, što je njih nekoliko izbezumilo. Kada je jedna manekenka odbila 'otvorenu vezu' s Epsteinom, počele su joj stizati fotografije koje je neko snimao dok je obavljala svakodnevne sitnice. Očito da ju je neko pratio.

Druga je pak imala osjećaj da joj prisluškuje razgovore. "Imala sam čudan osjećaj dok sam razgovarala s Jeffreyem. Jezivo mi je piljio u oči i citirao ono što sam o njemu rekla u razgovoru s prijateljicom. Bacila sam telefon i prekinula svaki kontakt s njim".

Osim što nije pio, drogirao, niti pušio izbjegavao je ljude koji to rade, tuširao se više puta dnevno. Prezirao je restorane i jeo integralne žitarice, proteine i zelenu salatu, 30 godina prije svih drugih u Americi", tvrdi Grigoriadis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije