Ostavila muža nakon 22 godine braka jer je glasao za Trumpa

Radiosarajevo.ba
Ostavila muža nakon 22 godine braka jer je glasao za Trumpa
Facebook / Gayle McCormick s bivšim mužem
Donalda Trumpa volite ili mrzite, ali kod svakog budi određene strasti.

Gayle McCormick ovo je otkrila na težak način. Gayle, koja sebe opisuje kao "demokratu koji naginje ka socijalizmu", bila je zapanjena kada je njen suprug jednog dana tokom ručka rekao da će glasati za Donalda Trumpa, piše Independent.

Ova penzionisana čuvarka zatvora izjavila je da je njegova odluka bila nešto preko čega nikako nije mogla da pređe, pa je stoga odmah podnijela zahtjev za razvod braka.

"Osjećam se prevareno. Kao da mi je cijeli život prošao u zamajavanju. Njegova odluka otvorila je neka pitanja sa kojima se nikad do sada nismo suočili. Shvatila sam koliko sam daleko otišla u prihvatanju stvari koje nikad ne bih prihvatila kad sam bila mlada", rekla je.

Ovo nije jedini porodični sukob koji su prouzrokovali posljednji američki predsjednički izbori. Rezultati ankete koju su sproveli Reuters i Ipsos, u periodu između 27. decembra i 18. januara, pokazali su da su rasprave ispitanika sa porodicom i prijateljima u vezi sa politikom u to vrijeme skočile sa 33 na 39 posto.

Čak 16 posto ispitanika izjavilo je da je zbog izbora prestalo da govori sa članom porodice ili prijateljem, a 13 posto njih je iz istog razloga okončalo bar jedan porodični ili prijateljski odnos.

Ipak, izbori su doveli i do formiranja novih veza – 21 posto ljudi tvrdi da su ih navedene okolnosti zbližile s nekim koga ranije nisu poznavali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije