Ostali zaprepašteni: Niz zidove im počeo curiti med

Radiosarajevo.ba
Ostali zaprepašteni: Niz zidove im počeo curiti med
Foto: Facebook / Kuća porodice Isabell

Andrea i njezin suprug Justin Isabell, bračni par iz Pennsylvanije, živjeli su pet godina u sto godina staroj kući u Perkasieju bez ikakvih većih problema.

No, nakon snažne kiše prošle sedmice uočili da nešto žuto curi po zidovima. Pomislili su da je od posljedica jakih kiša. 

Dan kasnije bolje su pogledali i shvatili da zapravo imaju podstanare. Ono što je curilo niz zidove bio je med, prenosi CNN.

"Nikad nismo čuli zujanje. Kad je počelo curiti, pogledali smo iznad", ispričala je Andrea, te dodala da su otkrili da pčele ulijeću iznad prozora spavaće sobe u potkrovlje.

U videu objavljenom na Facebooku Justin se i našalio. Uz naslov "Kako znati imate li problem s pčelama", ispričao je da su s pažljivim kušanjem utvrdili da je to med.

Andrea je kazala da je potok meda putovao od potkrovlja, pa sve do podruma.

Allan Lattanzi, iskusni pčelar kojeg su zovnuli u pomoć, procijenio je da se radi o koloniji od 20.000 do 30.000 pčela.

"Mislim da je voda dospjela u koloniju i isprala nektar i učinila ga tečnijim nego što jeste. To je ono što je teklo niz zid", rekao je Lattanzi.

Pčelar je uklonio koloniju iz kuće i preselio je u svoj pčelinjak, a vlasnicima kuće ostaje da iz svog džepa podmire popravak štete od oko 3.000 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije