Originalno Batmanovo odijelo na prodaju za 75 hiljada dolara

Radiosarajevo.ba
Originalno Batmanovo odijelo na prodaju za 75 hiljada dolara
U Velikoj Britaniji se organizira izložba na kojoj će se prodavati dijelovi filmske i televizijske historije – i to više od 500 komada.

Ono što svakako najviše zapinje za oko je Batmanovo odijelo iz The Dark Knight Rises koje je Christian Bale nosio 2012. godine. Očekuje se da će odijelo postići cijenu veću od 75 hiljada dolara.

Batmanov Batpod motocikl će također biti izložen kao i Schwarzeneggerova odjeća iz Terminatora dvojke, Harry Potterovo pismo iz Hogwartsa te Spielbergova kapa iz Ralja.

Na prošlogodišnjoj aukciji Prop Storea prodana je originalna Stormtrooper kaciga za nevjerojatnih 103688 američkih dolara, a ove godine je Prop Store osigurao i kacigu TIE Pilota iz Star Warsa: Nove nade koja bi možda mogla i srušiti taj rekord.

Svi komadi filmske historije će biti izloženi javno na besplatnoj izložbi u centralnom Londonu od 14. septembra pa sve do dana prodaje – 27. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije