Ruski Batman krenuo u otvoreni rat protiv moskovskog podzemlja

Radiosarajevo.ba
Ruski Batman krenuo u otvoreni rat protiv moskovskog podzemlja
Kriminalci svih vrsta u ruskom gradu Khimkiju u okolici Moskve posljednjih dana spavaju s jednim okom otvorenim jer zločinačko podzemlje teroriše pravi superjunak.

Riječ je o usamljenom junaku koji odjeven u kostim Batmana a sebe prozvao Reaper i smatra se prvim pravim superjunakom.

Kako piše magazin Idesh.net, sve je počelo prije nešto više od mjesec dana, kada je taksist slučajno primjetio čovjeka odjevenog u kostim Batmana kako usred noći ulazi u zgradu koja se kasnije pokazala kao skrovište dilera drogom. Nedugo nakon toga je čuo krikove i lomljavu iznutra, da bi nakon par trenutaka isti taj neznanac izašao iz zgrade, bacio neku vrstu dimne bombe i jednostavno nestao. Uskoro se tamo pojavila i policija, te su iz zgrade izveli dvojicu kriminalaca u lisicama, koji su po svjedočanstvu taksiste bili “pošteno isprebijani“.

Ovako nešto je odmah privuklo pažnju novinara, pa su u novinama Moskovsky Komsomolets krenuli istraživati o čemu se radi, a uskoro je u njihovu redakciju došlo pismo samog Reapera, u kojem među ostalim piše sljedeće:

“Ne poznajete me i vjerojatno nikada niste čuli za mene. Zovem se Reaper i posljednjih se šest mjeseci borim sa bolesti koja već dugo vremena izjeda naše društvo – kriminalom. Borim se protiv dilera, silovatelja i bandi. Ne ubijam niti ne osakaćujem i nisam protiv policije i vlasti, ali želim iskorijeniti zlo do kojeg policija i vlasti ne mogu doći. Njihove su ruke vezane te su postali žrtve svojih korumpiranih kolega i kriminalaca. Ne tražim slavu niti saveznike i imitatore. Tražim samo malu pomoć oko informacija.”

Reaper je tomo prilikom ostavio i svoj Twitter kontakt, @JnecReaper, te se nada kako će mu bilo ko iz policije ili od zabrinutih građana dojaviti bilo kakvu sumnjivu aktivnost. Tvrdi kako je već pomogao pri uhićenju više od 40 kriminalaca te je uništio nekoliko laboratorija za proizvodnju droge, a najavljuje kako je sve ovo samo početak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije