Jučer deke, a sutra ću ga ušuškati u novčanice od 500 eura

Radiosarajevo.ba
Jučer deke, a sutra ću ga ušuškati u novčanice od 500 eura
/ EuroBlic
Nije sve u ljubavi, ima nešto i u želji. Ovako bi se u najkraćem mogao opisati odnos neobičnog dvojca - Lamborghini Gallarda i njegovog vlasnika Sabina Mujkića (27) iz Banje Luke, koji već nekoliko dana zabavljaju na društvenim mrežama.

On kaže da, između njega i njegovog "žutog" mezimca, koji se nalazi u njegovom vlasništvu četiri godine, nema ljubavi. Između njih postoji samo želja.

"Kada vozim ovaj automobil, imam isti osjećaj kao da vozim, recimo, Golfa 1. Jednostavno, Lamborghini vozim da drugi vide šta imam. Stotinu litara benzina može stati u rezervoar ovog vozila, a to košta 150 eura, odnosno skoro 300 KM. Troši 30 litara na 100 kilometara gradske vožnje, pa ukoliko neko misli da može izaći na kraj s ovim četverotočkašem - neka izvoli. Neka slobodno dođe, ja sam spreman da mu dam vozilo da se provoza", kazao je Sabin.

Popravak "papreno košta“. Samo ako se, recimo, istroši pakna, za to mora iskeširati 10.000 eura.

Priča da je prije nekoliko večeri vozilo parkirao ispred kuće i prekrio s nekoliko pamučnih deka, što je također izazvalo reakciju Facebook dušebrižnika. Uradio je to kako bi vozilo zaštitio od vremenskih neprilika – kiše, grmljavine, leda, a to je, kaže, opet drugačije protumačeno.

"Ljude zanima kako nemam garažu, ako već vozim ovako bijesan automobil. Smiješno, pa imaju li ti ljudi svoj život, svoje probleme... Ali, ukoliko ih baš zanima, želim da im poručim da meni garaža ne treba, ne zanimaju me automobili, zanima me jedino da njima 'vadim mast'. Nek crknu od ljubomore. Inače, živimo u Švedskoj, u Banjoj Luci provodimo ljetni i zimski odmor, ali nam nikada nije ni palo na pamet da zidamo garažu. Ničega se ne plašimo, ništa nam nije toliko bitno da moramo da čuvamo i to vam je sva istina", kazao je Sabin.

Dodaje da su Lamborghini jučer umotavali u deke, a sutra ga može "ušuškati" u novčanice od 500 eura.

"Imamo toliko para da ne znamo šta ćemo s njima; da nemamo, ne bismo imali ovakav vozni park ispred kuće. Recimo, Lamborghini vozim svakodnevno, 24 sata dnevno, dok oni rijetki koji imaju ovakvo ili slično vozilo ključ u njega stave jednom mjesečno, najduže sat vremena u toku dana. Danas vozim ovaj automobil, koji vredi 140.000 eura, sutra kada mi dosadi vozit ću neki drugi, i to je to, nema tu neke posebne politike", iskren je Sabin.

"Osim ljubomornih duša, problema imam i s policijom. Ni sam ne znam koliko sam kazni do sada platio. Jednostavno, ovaj automobil je jak i čuje se poprilično, a to je našim dokonim 'čuvarima' reda i zakona i više nego dovoljan razlog da me zaustavljaju i pišu kazne. Ali, neka, ne marim previše ni za to", šaljiv je Sabin.

Pročitajte cijeli tekst na EuroBlicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije