Napad u Londonu: Jedno ubijeno, pet ranjenih

Radiosarajevo.ba
Napad u Londonu: Jedno ubijeno, pet ranjenih
EPA / S lica mjesta
Sinoć je u Londonu, na Russel Squareu, ubijena žena, a pet osoba je ranjeno, nakon što ih je muškarac napao nožem.

Policija je privela osumnjičenog 19-godišnjaka, a ispituje se njegovo mentalno stanje kao i veze s terorističkim grupama.

Policija je pozvana sinoć u 10.33 prema lokalnom vremenu, te su na trgu zatekli šest povrijeđenih osoba – ženska osoba (60) kasnije je preminula od nanesenih rana.

Policija je uhapsila osumnjičenog tako što ga je savladala elektrošokerom. Osumnjičeni je trenutno u bolnici, a policija ne daje više informacija.

Antiteroristička jedinica Scotland Yarda SO15 uključila se u ustragu, piše Guardian.

„Prve indikacije navode da je njegovo mentalno stanje značajan faktor u slučaju, ali se ispituju i drugi motivi“, saopćeno je iz policije, piše Guardian.

Prethodno je šef Metropolitan policije Sir Bernard Hogan-Howe najavio da će, zbog vala napada diljem Evrope, dodatnih 600 naoružanih policajaca patrolirati ulicama Londona.

„Želimo da javnost zna da imamo resurse i taktike da ih zaštitimo“, kazao je on, dodajući da nije pitanje „ako će se desiti napad“, već „kad će se desiti“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije