Odvratno iskustvo: Kupili vrećicu salate i unutra pronašli ljigavo stvorenje

1
Radiosarajevo.ba
Odvratno iskustvo: Kupili vrećicu salate i unutra pronašli ljigavo stvorenje
Foto: Pixabay / Matovilac

Svi smo barem jednom doživjeli neugodno iznenađenje kada u vrećici kupljene salate ili voća pronađemo sitnog insekta ili crva.

To, iako nespretno, nije toliko neuobičajeno s obzirom na prirodu proizvodnje svježih namirnica. Pronaći nešto toliko neobično kao što je žaba u vrećici salate svakako spada u kategoriju neočekivanih iznenađenja!

U jednoj trgovini u Bracknellu, kupac je doživio upravo takav šok kada je među listovima zelene salate otkrivena žaba krastača. Iako je pronalazak insekata ili malih organizama relativno čest, ovakav susret sa živom životinjom svakako je rijetkost.

Svetlana Cenić o utjecaju poplava na cijene: 'Imamo mi raznih mešetara. Nadam se da smo naučili'

Svetlana Cenić o utjecaju poplava na cijene: 'Imamo mi raznih mešetara. Nadam se da smo naučili'

Naučnici koji se bave proučavanjem životinja trenutno nastoje otkriti odakle potječe žaba krastača koja je pronađena u vrećici salate kupljenoj u supermarketu.

Sve ih je šokirala

Graham Martin iz organizacije Berkshire Reptile Rescue primio je neobičan poziv u ponedjeljak, 23. septembra  od zaposlenika distribucijskog centra Waitrose u Bracknellu, koji su ga zamolili da preuzme pronađenu životinju.

Žaba iz salate

Otada ju drži u izolaciji kako bi osigurao da žaba nije stigla iz inostranstva, sve dok se ne utvrdi njeno podrijetlo, prenosi New York Post, piše Klik.hr.

Graham je izjavio: "Konzultirali smo se s nekoliko herpetologa i suzili mogućnosti na nekoliko vrsta. Nadam se da je riječ o ženki jer one narastu veće, pa bih je možda mogao zadržati kao kućnog ljubimca."

Martin pojašnjava kako su preostale dvije moguće vrste: "Bufo bufo, koja je autohtona vrsta iz Ujedinjenog Kraljevstva, ili bufo spinosus, koja potječe iz Francuske i Španije. Te dvije vrste su vizualno vrlo slične!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije