Odustao na pitanju za 65.000 maraka. Ni znalci nisu znali odgovor

0
Radiosarajevo.ba
Odustao na pitanju za 65.000 maraka. Ni znalci nisu znali odgovor
Foto: HRT / Dominik Hrestak

Dominik Hrestak, prevoditelj s engleskog i ruskog koji radi u školi stranih jezika, odustao je u game-showu "Ko želi biti milioner?" na HRT-u na 13. pitanju i kući odnio "samo" 125.000 kuna (oko 28.000 KM).

Dominik je prvog džokera zatražio na sedmom pitanju koje je glasilo: 'Prepoznajte dvodijelni kupaći kostim čiji gornji dio podsjeća na majicu s bretelama'. 

Takmičar je odmah odbacio burkini, a za monokini je jedino čuo od preostalih ponuđenih mogućnosti (mikrokini i tankini). Nakon džokera "pola-pola" ostali su tankini i burkini te se lako odlučio za tankini i osvojio 8.000 kuna (oko 2.000 KM).

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Džokera "zovi" Dominik je iskoristio ne bi li došao do odgovora na 12. pitanje. Zbog raznovrsnosti i brojnosti vrsta koje su u njemu živjele, devon je poznat kao... doba riba, doba vodozemaca, doba gmazova ili doba sisavaca? Džoker je bio siguran da je riječ o ribama, a Dominik je prihvatio njegovu preporuku i osvojio 125.000 kuna.

Tokom devona u morima i slatkim vodama živjeli su predstavnici svih velikih skupina riba. Stoga je devon poznati kao tzv. doba riba, objasnio je voditelj naš Bosanac Tarik Filipović odgovor.

Dominik je, nakon što je iskoristio sve džokere, odustao od odgovora na pitanje za 250.000 kuna (oko 65.000 KM).

U kojem članku Sjevernoatlantskog ugovora stoji da se oružani napad na jednu članicu Saveza smatra napadom na sve članice, glasilo je 13. pitanje. U 1. članku, u 2. članku, u 5. članku ili u 10. članku?

"Da moram odgovarati, rekao bih u 1. članku", kazao je Dominik i zaključio da se ne želi kockati.

"Ovdje odustajem", rekao je, i napustio game-show sa 125.000 kuna.

Nakon što je Dominik odustao, Tarik je upitao znalce znaju li odgovor. Josip i Ivan mislili su kako je riječ o 2. članku, a Bruno se odlučio za 1. članak. No tačan odgovor je bio - 5. članak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije