Odustao na pitanju od 64.000 KM, biste li znali tačan odgovor?

0
Radiosarajevo.ba
Odustao na pitanju od 64.000 KM, biste li znali tačan odgovor?
Foto: HRT / Ko želi biti milioner?

Na "vrućem" stolcu kviza "Ko želi biti milioner?" našao se Jan Furlan, student iz Siska.

Jan je stigao do pitanja za 250.000 kuna (63.000 KM) i na njemu odustao, a Frane idućega četvrtka, bez pomoći džokera, otvara ključno pitanje za prelazak drugoga praga.

Jan Furlan (24) student je pete godine elektrotehnike na FER-u, a pomoć džokera "pola-pola" zatrebala mu je na 9. pitanju o hemijskom elementu otkrivenom zahvaljujući uočenoj nepoznatoj liniji pri spektralnoj analizi. Džokerom su mu u suženu izboru ponuđenih odgovora ostali litij i helij, a ispali bizmut i natrij. Odlučivši se za helij, Jan je osvojio 16.000 kuna (4.100 KM).

Javljaju se tokom noći: Ovih pet simptoma ukazuju na visok krvni pritisak

Javljaju se tokom noći: Ovih pet simptoma ukazuju na visok krvni pritisak

Za prelazak drugoga praga takmičar je trebao odgovoriti kontrolira li Kina, Singapur, Luksemburg ili  Norveška najveći državni fond na svijetu s imovinom vrijednom više od bilion dolara. Upotrijebio je džokera "zovi" koji je ustvrdio kako bi, mora li reći, njegov odabir, iako nije siguran, bila Kina. Jan je zatim zatražio i mišljenje znalaca. 

Josip je istaknuo da mu se, unatoč prvobitnoj asocijaciji na Kinu, kao tačan odgovor ipak nameće Norveška.

Siščanin Jan srećom ga je poslušao pa je uspio otvoriti sljedeće filmsko pitanje za 64.000 kuna (16.000 KM). Znao je da u ostvarenju iz 2019. godine holivudski veteran Robert De Niro nije glumio s ostalom trojicom - slavnim Leonardom DiCaprijem, Bradom Pittom i Alom Pacinom.

Znao je i da je vjerojatnost da će pogađanjem biti ponuđen tačan odgovor u igri "Najbrži prst" oko četiri posto pa mu je taj odgovor donio 125.000 kuna (32.000 KM).

Gdje je bio planinar koji je vidio kanjon Nevidio, glasilo je pitanje za dvostruko viši iznos na kojemu je Jan naposljetku odustao. Između Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Crne Gore, odabrao bi, naglasio je, Crnu Goru, i - bio bi u pravu, prenosi HRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije