Gurmanska kreacija je najbolji okus sladoleda ove godine

Radiosarajevo.ba
Gurmanska kreacija je najbolji okus sladoleda ove godine
Gurmanska kreacija je spoj tri vrste sicilijanskih pistacija, dva iz regije Bronte i jedan iz Agrigenta i sadrži rafiniranu sol iz Cervije kao pojačivač okusa.

Osmislio ga je slastičar Alessandro Crispini iz Gelaterije Crispini u italijanskom gradu Spoletu.

Drugu nagradu odnio je sladoled od grožđa sa zašećerenim sorbetom od oraha njemačkog slastičara Guida De Rocca kojeg je osmislio kao priznanje Venetu, italijanskoj regiji iz koje potječe orodica toga slastičara.

Treće mjesto osvojila je mlada Kolumbijka Daniela Lince Ledesma iz Medellina.

Njezin egzotični proizvod Amor-acuya, miješa slatko-kisele okuse marakuje i tamne kolumbijske čokolade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije