Objavljene nove fotografije: Žena tvrdi da je snimila čudovište iz Loch Nessa?

3
Radiosarajevo.ba
Objavljene nove fotografije: Žena tvrdi da je snimila čudovište iz Loch Nessa?
Foto: Chie Kelly / Čudovište iz Loch Nessa

Stvorenje poznato kao čudovište iz Loch Nessa, kojeg su gotovo stoljeće tražili brojni istraživači, uvijek im nekako izmiče.

Ali, sada su se pojavile nove slike za koje se tvrdi da prikazuju čudovište iz Loch Nessa, a jedan istraživač ih je nazvao "najuzbudljivijim ikada".

Fotografije su snimljene 2018. godine, ali su bile čuvane u tajnosti jer se fotografkinja bojala javnog ismijavanja.

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Chie Kelly, koja je snimila slike i tvrdila da se stvorenje kretalo "prilično brzo", nagovorena je da izađe u javnost nakon ozbiljne potrage za čudovištem prošlog vikenda.

Kelly, inače prevoditeljica, rekla je da su ona i njen suprug Scott fotografisali područje nakon što su ručali, na obali jezera, dok su bili na porodičnom odmoru 13. augusta 2018. godine.

Čudovište iz Loch Nessa
Foto: Chie Kelly: Čudovište iz Loch Nessa

"Slikala sam Scotta i našu kćerku Alisu, koja je tada imala pet godina, dok je oko 200 metara od obale, krećući se s desna na lijevo konstantnom brzinom, bilo to stvorenje", rekla je 51-godišnjakinja.

"Vrtjelo se i kotrljalo povremeno. Nismo uspjeli vidjeti glavu ili vrat. Nakon nekoliko minuta jednostavno je nestalo i više ga nismo vidjeli", rekla je Kelly.

Prikazala je slike Steveu Felthamu, koji već više od 30 godina pokušava riješiti misteriju i on ju je nagovorio da objavi fotografije.

Prošlog vikenda došlo je do razočarenja kada je stotine ljudi sudjelovalo u onome što je nazvano najvećim traženjem čudovišta u posljednjih 30 godina.

Chie Kelly i Steve Feltham
Foto: Peter Jolly: Chie Kelly i Steve Feltham

Loše vrijeme ometalo je napore da se lansiraju dronovi za traženje toplinskim senzorima, a nakon što su podvodni mikrofoni zabilježili četiri "čudna" zvuka, istražioci su shvatili da su zaboravili uključiti opremu za snimanje.

Iako je prvo zabilježeno viđenje čudovišta u Loch Nessu zabilježeno 564. godine, legenda je postala poznata tridesetih godina prošlog stoljeća nakon niza navodnih susreta i velikog medijskog interesa, piše Telegraph.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije