Noge koje su podijelile svijet: Da li je na njima ulje ili nešto drugo

Radiosarajevo.ba
Noge koje su podijelile svijet: Da li je na njima ulje ili nešto drugo
I ponovo, još jedna zapanjujuća fotografija koja će vam napraviti konfuziju u mozgu postala je viralni hit.

Zahvaljujući jednom "zločestom" korisniku Twittera ponovo je društvenim mrežama zavladala manija raspravljanja i pogađanja šta se nalazi na nekoj fotografiji, baš kao što je to bio slučaj s nekim optičkim iluzijama u bliskoj prošlosti.

Kayden Stephenson zaintrigirao je cjelokupan internet, postavivši uz fotografiju jedno jednostavno pitanje: Da li su ovo noge namazane uljem koje se sjaje ili se na njima nalazi boja?

Većina korisnika je odmah kazala kako je ovo par nogu koje se sjaje, ali ako se dublje udubite u fotografiju uskoro vam se učini da se na njima, ustvari, nalazi boja. Ipak, svaki put kada ponovo otvorite fotografiju vidjet ćete ulje i sjaj na nogama.

Kako prenosi portal Seventeen, psiholog Tom Toppino tvrdi da postoji mnogo razloga zašto svi ljudi nasjednu na ovu optičku iluziju, a posebno na to utječe pojava zvana "senzorske naznake". Kada jednom pogledate fotografiju, učinit će vam se da je riječ o fotografijama koje imaju neko ulje ili sjaj na sebi, ali onda kada vam neko kaže da se na njima nalazi boja, automatski ćete vidjeti tu boju.

Uključite se i vi u raspravu u vezi s ovom fotografijom i dajte svoje mišljenje, da li ove noge na sebi imaju ulje i sjaj ili jednostavno boju?

noge_sjaj_boja_twitter_prtscr.jpg - Noge koje su podijelile svijet: Da li je na njima ulje ili nešto drugo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije