Mama svom petogodišnjem sinu oduzela sve igračke jer nije pospremio sobu

1
Radiosarajevo.ba
Mama svom petogodišnjem sinu oduzela sve igračke jer nije pospremio sobu
Foto: Pexels / Majka i sin

Odgoj i usađivanje moralnih vrijednosti djeci težak je zadatak. Roditelji ih moraju naučiti dobrom ponašanju, što uključuje ispravljanje djece kada se ponašaju loše ili neprimjereno. Ali važno je postići pravu ravnotežu.

Samohrana mama postala je viralna na TikToku zbog video snimka koji je objavila, otkrivajući kako je 'bacila' sve igračke svog petogodišnjeg sina, nakon što je odbio pospremiti svoju sobu.

Samohrana majka, Tabatha Marie, otišla je na TikTok kako bi pokazala koliko je ogorčena lošim ponašanjem svog petogodišnjeg sina nakon što mu je rečeno da počisti za sobom.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Video počinje uvodom Tabathe: "Kada pitate svoje dijete dva dana zaredom da pospremi svoju sobu, a on odgovori: 'Ne, ti to čisti, mama'." Rekla je dok je pokazivala haotičnu dječju sobu, punu igračaka po podu u potpunom neredu i nepospremljen krevet. "U redu, učinit ću to. Rado", rekla je prijetećim tonom.

U sljedećoj snimci spakirala je sve igračke u bijelu vreću za smeće, a tekst je glasio: "Evo ga, smeće." Videozapis završava prikazivanjem spavaće sobe njenog petogodišnjaka nakon čišćenja koja je potpuno očišćena od igračaka, krevet je pospremljen, a pod potpuno čist.

Žena prepoznala supruga dok je pljačkao zlataru: Nakon toga je uradila nešto neočekivano

Žena prepoznala supruga dok je pljačkao zlataru: Nakon toga je uradila nešto neočekivano

Zatim je u videu pisalo: "Ova mama neće odgojiti muškarca bez poštovanja. Nije 'mamin' ili 'ženski' posao raditi bilo šta. Ako napraviš nered, počisti ga. Vidiš da se mama muči - pomozi joj. Nemojte sjediti i pustiti ženu da se muči. Moje će bebe ovo brzo naučiti."

U naslovu je Tabatha napisala: "Bilo mi je grozno vidjeti izraz njegovog lica kada je vidio svoju sobu. Mene je jednako povrijedilo, ali moja beba neće biti bez poštovanja." U sljedećem videu objasnila je da zapravo nije bacila njegove igračke - sakrila ih je u podrum, objašnjavajući da će on morati 'zaraditi' to da ih dobije natrag.

Nekoliko korisnika TikToku pohvalilo je ovo kao "sjajnu ideju", ali bilo je isto toliko onih koji su kritizirali njezinu roditeljsku taktiku. Kontroverzni stil kažnjavanja stvarno je podijelio TikTok zajednicu, piše Večernji.

@tabathamarie

I hated seeing the look on his face when he seen his room. It hurt me just as much but my babies will not be disrespectful #parenting #fyp #foryoupage

♬ original sound - Tabatha Marie

Jedan korisnik je napisao: "Ti to ozbiljno? On ima pet godina. Vaš je posao pomoći mu u toj dobi. Zajedno pospremate sobu. Dakle, jasno je da ste vi lijeni. Jadno dijete."

Druga je osoba komentirala da smatra da je ovo pravi način da nauči svog sina šta da radi: "Bravo mama! Ljudi koji se ne slažu, imaju i djecu koja ne poštuju nikoga, pa tako ni svoje roditelje."

Treći je komentirao: "I moji roditelji su to radili. Definitivno djelotvorno, ali možda će mu trebati pomoć da smisli što treba prvo učiniti. Možda će biti svladan ogromnim neredom."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije