Nevjerovatno: Pronađena podmornica sa 23 tijela

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno: Pronađena podmornica sa 23 tijela
Njemačka podmornica UB-11 iz Prvog svjetskog rata pronađena je "netaknuta s tijelima 23 ljudi" nedaleko od belgijske obale, objavile su u četvrtak belgijske vlasti.

Guverner Zapadne Flandrije Carl Decaluwe izjavio je za Associated Press da je došlo do "jedinstvenog otkrića na dnu Sjevernog mora": "Nevjerojatno je da smo pronašli nešto ovakvo. Naprijed se vidi šteta od udara, ali podmornica je ostala zatvorena i u njoj se nalaze 23 tijela".

Pronađena podmornica duga je 27 i široka 6 metara. Snimke objavljene na internetu prikazuju netaknutu podmornicu prekrivenu slojevima morske trave i školjki.

Decaluwe je rekao da su je pronašli istraživači i odbio je govoriti o detaljima lokacije dok ne bude zaštićena po propisima. O pronalasku je obavijestio njemačku ambasadu.

Oko 18 njemačkih podmornica bilo je stacionirano u Brugesu između 1915. i 1918. godine. Trinaest ih je uništeno, a ovo je već 11. pronađena u belgijskim vodama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije