Nevjerovatno, oborio svjetski rekord: 13 minuta žonglirao sa dva balona u zraku

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno, oborio svjetski rekord: 13 minuta žonglirao sa dva balona u zraku
Foto: Screenshot/YouTube / David Rush žonglira sa balonima

Muškarac iz Idaha (Sjedinjene Američke Države) želi oboriti najviše svjetskih rekorda u Guinnessovoj knjizi. Već je ranije 'žonglirao' odbacujući dva balona s glavom.

David Rush, koji je srušio više od 250 Guinnessovih svjetskih rekorda i trenutno ih ima 162, prvi je ponio titulu za najduže držanje dva balona u zraku s glavom 2018. godine, kada je držao dva balona u zraku 3 minute i 12 sekundi.

Rekord mu je 2019. srušio muškarac s vremenom od 6 minuta i 34 sekunde.

Moguća britanska vojna intervencija u Gazi: Isporuka pomoći novim morskim putem

Moguća britanska vojna intervencija u Gazi: Isporuka pomoći novim morskim putem

"Ova vještina zahtjeva koordinaciju i koncentraciju", napisao je Rush pa dodao: "Baloni se moraju naizmjenično udarati, a ako jedan od njih iskoči i udari drugi, igra je gotova". Rush je priznao da su mu trebale sedmice vježbanja da se vrati u kondiciju kako bi mogao držati dva balona u zraku čak i jednu minutu.

Napokon je, kako tvrdi, uspio ponovno oboriti rekord na vježbi s vremenom od 13 minuta i 58 sekundi.

Rushov je cilj za 2024. godinu postati nositelj najviše naslova Guinnessove knjige svjetskih rekorda. Tu titulu trenutno nosi talijanski rekorder Silvio Sabba koji ima 182 naslova, prenosi 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije