Nevjerovatan efekt: Evo zbog čega je mali londonski pub preko noći postao svjetski poznat

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatan efekt: Evo zbog čega je mali londonski pub preko noći postao svjetski poznat
FOTO: The Guardian / Pub The Black Dog

Prošli četvrtak je bio sasvim običan dan za pub Black Dog u južnom Londonu, sve dok njegovs popularnost na društvenim mrežama nije misteriozno počela da raste.

Razlog je bio taj što je objavljen novi album Taylor Swift, sa pjesmom koja je imala isto ime.

U roku od sat vremena nakon objavljivanja, mali prostor bio je preplavljen uzbuđenim fanovima, dok je njegovo osoblje pretraživalo CCTV u potrazi za najvećom svjetskom pop zvijezdom.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Tokom vikenda, hiljade odanih obožavatelja Swift spustili su se u Vauxhall kako bi se osjećali bliže svojoj omiljenoj umjetnici. U stihovima The Black Dog navodi se da bivši dečko ulazi u pub - najvjerovatnije britanski glumac Joe Alwyn, koji živi u tom području.

Lily Bottomley, menadžerica događaja i društvenih mreža za SC Soho, malu ugostiteljsku grupu koja posjeduje Black Dog, rekla je da je spominjanje iznenadilo kvartovski pub, piše The Guardian.

"Pomislils sam, kakva slučajnost, to je ludo. Tada je promet postao veći, a onda je samo eksplodirao kada je njen album izašao uživo. Napravili smo TikTok, počeli objavljivati, komunicirati sa fanovima. Potpuno smo popunjeni ove sedmice i skoro smo puni za datume njene turneje. Bilo je to nevjerovatno za posao, fanovi su bili izuzetno pozitivni", rekla je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije