Nevjerovatan uspjeh mlade pjevačice: Taylor Swift postala milijarderka

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatan uspjeh mlade pjevačice: Taylor Swift postala milijarderka
Foto: EPA - EFE / Taylor Swift

Planetarna pjevačka zvijezda Taylor Swift pridružila popisu svjetskih milijardera, prema novom popisu bogataša, prenosi BBC. Američka pop zvijezda prvi je put ušla na Forbesov popis svjetskih milijardera s 1,1 milijardi dolara, zajedno s kreatorom ChatGPT-a Samom Altmanom s milijardom dolara.

Vlasnici francuskog giganta luksuzne robe LVMH-a Bernard Arnault i njegova porodica, na vrhu su ljestvice s procijenjenih 233 milijarde dolara. Forbes je objavio da je u 2024. rekordnih 2.781 milijardera. Brojka je za 141 osobu veća nego prošle godine. Forbes je dodao da je elita bogatija nego ikad, sa zajedničkim bogatstvom od oko 14,2 biliona dolara.

Podsjetimo, američki i časopis Time proglasio je Taylor Swift i osobom godine 2023. U užem krugu finalista bilo je devet pojedinaca i skupina koje su smatrali najutjecajnijima u svijetu, a na popisu su se našli i Barbie, tužioc bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, novoizabrani britanski kralj Charles III., Hollywood Strikers, Sam Altman, Vladimir Putin, Xi Jinping i Jerome Powell.

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske osuđen jer je kupce varao akcijskim cijenama

"Ovo je najponosniji i najsretniji trenutak u mom životu. I ovo je najkreativnija, najispunjenija i najslobodnija faza mog života", rekla je Taylor nakon objave da je upravo ona osoba godine.

Swift je prošle godine ostvarila rekordan uspjeh turnejom "Eras", a u oktobru je postala milijarderka. Na turneji "Eras" zaradila je gotovo 850 miliona dolara tokom 66 nastupa u SAD-u. Američka 33-godišnja pjevačica dobitnica je 12 Grammyja, a postala je i najslušanija umjetnica na Spotifyu globalno ove godine.

Osim toga, valja istaknuti i da je toliko utjecajna da o fenomenu njene slave i muzike postoje i kolegiji na univerzitetima, ali i da su mnogi političari razmišljali koristiti njen lik u kampanji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije