Evo ko stoji iza uspjeha Taylor Swift, finansirali je od početka karijere

0
Radiosarajevo.ba
Evo ko stoji iza uspjeha Taylor Swift, finansirali je od početka karijere
Foto: EPA - EFE / Taylor Swift

Roditelji pjevačice "Folklora" Taylor Swift slušali su je kako pjeva karaoke i vozili je na lokalne svirke u blizini njenog rodnog grada Vajomisinga u Pensilvaniji, mnogo prije nego što je postala zvijezda, dobitnica Grammyja i najplaćenija zabavljačica na svijetu.

Od njenog rođenja, Scott i Andrea Swift bili su najveći obožavaoci svoje kćerke, njegujući njen talenat i strast, pokušavajući da je sačuvaju pritiska slave.

"Uvijek bi postojao izlaz u normalan život ako bi odlučila da to nije nešto za čim se mora baviti", objasnila je Andrea za Entertainment Weekly 2008. "I naravno, to je bilo kao da joj kažeš: 'Ako želiš prestati disati, to je kul.'"

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Andrea, bivša marketinška menadžerica reklamne agencije, udala se za Scotta, berzanskog brokera Merrill Lyncha koji je postao potpredsjednik, 20. februara 1988. godine u okrugu Harris u Teksasu. Taylor je rođena 13. decembra 1989. Taylor je postala starija sestra nešto više od dvije godine kasnije, 11. marta 1992., kada joj se rodio brat Austin.

Kako je njena karijera uzletela, Andrea je počela da je prati na putu, dok je Scott ostao kod kuće sa Ostinom. Taylorin uspjeh na top listama doveo ju je do Grammyja 2010. godine, gdje je osvojila četiri nagrade i postala najmlađa umjetnica koja je ikada osvojila album godine za Fearless 2008.

U svom pozdravnom govoru zahvalila je se roditeljima na podršci i posvetila nagradu svom ocu. "Ovo je za sva ona vremena kada si rekao da mogu da radim šta god hoću u životu. A moja mama, ti si mi najbolja drugarica", rekla je tada Taylor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije