Nevjerojatna priča učitelja muzičkog: Postao morski avanturist i iznenadio mnoge ljude

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerojatna priča učitelja muzičkog: Postao morski avanturist i iznenadio mnoge ljude
Foto: Screenshot/TikTok / Luke putuje Tihim oceanom

Luke, nekadašnji učitelj muzičkog, odlučio je zamijeniti učionicu za nevjerojatnu avanturu plovidbe preko Tihog okeana.

Njegova hrabrost i odlučnost da sam pređe ogromno vodeno područje u jedrilici ne samo da je inspirirala mnoge, već je izazvala i mješavinu divljenja i anksioznosti među korisnicima društvenih medija.

Detalje svoje nevjerojatne pustolovine Luke je redovno dijelio na svojoj TikTok stranici pod nazivom 'sailing_songbird', prikazujući svijetu kako izgleda ploviti kroz prekrasne, ali i zastrašujuće pejzaže okeana. U jednom od njegovih najgledanijih videa, koji je do sada pregledan više od 33 miliona puta, Luke je pokazao svoju lokaciju na Google Mapsu, što je dodatno potpalilo znatiželju i emocije gledatelja.

Poznati meteorolog najavio dramatične promjene: 'Atmosfera će se užariti, a onda slijedi šok'

Poznati meteorolog najavio dramatične promjene: 'Atmosfera će se užariti, a onda slijedi šok'

"Mjesec je prvi, dan 31. od kada sam sam na Tihom okeanu", podijelio je Luke u jednom od svojih videa, opisujući kako se osjeća zaglavljeno u doldrumima bez vjetra, daleko od bilo kakvog kopna.

Unatoč izazovima i trenucima dezorijentacije usred okeana, Luke je istakao kako cijeni ovu nevjerojatnu priliku doživjeti tišinu i spektakularne zalaske sunca s paddleboarda, više od 1.000 milja udaljen od bilo koje obale.

Dok su mnogi ljudi na društvenim medijima izražavali svoju fascinaciju ovom jedinstvenom avanturom, drugi su priznali da bi samo razmišljanje o takvom putovanju izazvalo njihovu anksioznost i strah.

Ovo stvarno niste vidjeli do sada: Naučnici proizveli vještačku kožu

Ovo stvarno niste vidjeli do sada: Naučnici proizveli vještačku kožu

"Nema ničeg jezivijeg od otvorenog vodenog prostora. Ne mogu," napisao je jedan korisnik, dok se drugi našalio: "Ovo je doslovno moj najveći strah."

I dok su se neki divili Lukinoj sposobnosti da održi signal za telefon usred okeana, drugi su se pitali kako je moguće da netko tako opušteno dijeli svoje iskustvo iz tako ekstremnih uvjeta.

"Čovjek snima iz Pacifika, a ja gubim mrežu u kupatilu," napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao s humorom: "Jao Pacifik, a ima WiFi?"

Luke je dokazao da hrabrost i odlučnost mogu rezultirati nezaboravnim putovanjem i pričom koja će ostati s njim zauvijek. Bez obzira na reakcije koje izaziva, sigurno je da će Luke imati najbolju priču o putovanju za podijeliti sa svijetom, piše Unilad.

@sailing_songbird

So disorienting with nothing on the horizon 🤯 #sailing #solosailor #paddleboard

♬ original sound - R❤️♾️

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije