Nepoznata osoba dijeli torbe sa novcem u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Nepoznata osoba dijeli torbe sa novcem u Njemačkoj
FOTO: Pixabay / Ilustracija - Dolari

Misteriozni dobrotvor ove godine je podijelio nekoliko vreća sa gotovinom u ukupnom iznosu od 200.000 eura u njemačkom gradu Braunšvajgu za lokalne ciljeve, javila je agencija DPA.

Vreće u kojima je bio novac u iznosu od 20.000 do 100.000 eura dostavljene su lokalnom listu “Braunšvajger cajtung” sa instrukcijama kojoj lokalnoj humanitarnoj organizaciji treba da bude predat.

Među ciljevima koje je odabrao nepoznati donator su, između ostalih, popravke crkava i podrška birou koji pomaže žrtvama kriminala.

Vreće sa novcem pojavljuju se povremeno u ovom regionu na sjeveru zemlje od 2011. godine, a list piše da je samo ove godine podijeljeno oko 200.000 eura.

Identitet dobrotvora i dalje je misterija.

“Jednostavno ne znamo i ne želimo da ugrozimo ovo dobro djelo”, rekao je novinar lokalnog lista David Mahe.

Glavni i odgovorni urednik izjavio je da je misteriozna osoba u posljednje vrijeme kontaktirala list nekoliko puta da bi poklonila novac.

Posljednja donacija od 100.000 eura ostavljena je juče za dom za zbrinjavanje teško oboljelih lica. Ova ustanova ima 12 kreveta za terminalno i teško bolesne ljude, a svake godine brine o dvadesetak pacijenata.

Direktor ovog doma Petra Gotsand rekla je televiziji NDR da su svi u upravi oduševljeni i da je ovo najveća pojedinačna donacija koju je ustanova ikada primila.

Od 2011. do 2013. godine oko 250.000 eura anonimno je dato vrtićima, narodnim kuhinjama i društvenim projektima u ovom regionu, piše cdm.me.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije