Zanimljiv pokušaj: Usred ljeta "tapacirao" jaknu sa više od 70.000 eura

Radiosarajevo.ba
Zanimljiv pokušaj: Usred ljeta "tapacirao" jaknu sa više od 70.000 eura

Srbijanski carinici u saradnji sa policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, u džepovima jakne koju je jedan putnik nosio na sebi pronašli su preko 70.000 neprijavljenih eura, prenosi RTS.

Prekršaj je otkriven 21. jula oko šest sati ujutru kada je na red za kontrolu stigao Volvo holandskih registarskih oznaka kojim je iz Roterdama ka matičnoj zemlji putovao 41-godišnji državljanin Holandije turske nacionalnosti u društvu jedne saputnice.

Iako su putnici rekli da nemaju ništa da prijave, kontrola je pokazala suprotno kada su carinski službenici u džepovima vozačeve jakne pronašli 72.650 evra.

Vozaču i njegovoj saputnici je vraćeno po 10.000 eura, što je dozvoljeni iznos koji ne podleže prijavljivanju, a nešto više od 50.000 eura je zadržano do okončanja postupka tokom kog putnici imaju priliku da dokažu porijeklo novca.

Uprava carine podseća putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali su svi u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 eura - kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije