Neobične vaspitne metode: Majka petogodišnjoj kćerki naplaćuje kiriju i režije

Radiosarajevo.ba
Neobične vaspitne metode: Majka petogodišnjoj kćerki naplaćuje kiriju i režije
Esence Evance, majka petogodišnje Brooke, iznenadila je cjelokupnu javnost nakon što je objavila bizarnu vaspitnu metodu u kojoj svojoj kćerki naplaćuje kiriju.

Tačnije, malena Brooke već je dobro upoznata s tim šta znače računi i životni troškovi jer svake sedmice svojoj majci plaća stanarinu, struju i ostale redovne troškove, prenosi Daily Mail.

Veoma bizarna vaspitna metoda roditelja izazvala je različite reakcije na Facebooku, a neobična majka je objasnila da svake sedmice svojoj kćerki daje sedam dolara, od čega joj ona onda plaća po jedan dolar za kiriju, vodu, struju, televiziju i hranu. Malenoj Brooke tako ostaju dva dolara, od kojih sebi može priuštiti šta god želi.

"Želim da moja kćerka od malih nogu nauči kako stvari funkcioniraju u svijetu i uvjerena sam da će mi Brooke jednog dana biti zahvalna zbog toga", kazala je neobična majka.

Ipak, mišljenja korisnika društvenih mreža o ovoj vaspitnoj metodi su duboko podijeljena. Dok jedni smatraju da je to fenomenalna ideja i da će djevojčica izrasti u odgovornu osobu, drugi misle da djecu ipak treba pustiti da budu djeca i da se ne zamaraju stvarima za odrasle.

No, u svakom slučaju novac od "kirije" će na kraju pripasti malenoj Brooke, jer pet dolara koje svake sedmice plaća svojoj majci budu uplaćeni na njen račun s kojeg će novac moći podići kada postane punoljetna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije