Neobična priča: Djeca su joj rođena u razmaku od 24 dana, ali odgaja ih kao blizance

0
Radiosarajevo.ba
Neobična priča: Djeca su joj rođena u razmaku od 24 dana, ali odgaja ih kao blizance
FOTO: Facebook / Porodica Herrera

Jenna Herrera (32) je otkrila da su njene bebe rođene u razmaku od 24 dana, ali da će ih odgajati kao blizance. 

Jenna je zatrudnjela u isto vrijeme kad i njena surogat majka, što je dovelo do toga da u manje od mjesec dana dobije dva djeteta, piše The Sun.

Oduševljena majka šestero djece pretrpjela je pet srceparajućih pobačaja u 10 godina prije nego što su ona i njen partner Joe (39), odlučili dobiti dijete pomoću surogat majke.

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

No, onda se dogodilo čudo i samo četiri sedmice nakon što su saznali pronašli surogat majku, Jenna je otkrila da je i sama trudna. Obje su žene postale nove mame u roku od mjesec dana, a Jenna ih je odlučila odgajati kao "blizance". Jenna je rodila dječaka, Josepha, 1. oktobra u Kaliforniji, a surogat majka je rodila dječaka, Alexandera Jasona, u Kolumbiji, 24 dana kasnije.

Jenna kaže da je njihova surogat majka sada "dio porodice" i da je pomagala prvih par dana s bebama - uključujući sređivanje svakog od njihovih dokumenata.

"Sada imamo blizance - oni su duplo više radosti, ali pet puta više posla! Moja surogat majka i ja smo razgovarale svaki dan i u 12. sedmici, odlučila sam joj reći da sam i ja trudna. Bila je tako sretna zbog mene. Odmah smo se osjećale jako ugodno što smo trudne u isto vrijeme jer ona je dobra prijateljica s našim dobrim prijateljima", rekla je Jenna.

Kaže kako joj nije htjela reći dok nije bilo sigurno da je trudnoća sigurna i da je sve uredu s bebom, jer nisu htjeli da se osjeća zabrinuto ili da bude pod stresom. "Puno ima posla oko njih, ali su apsolutno vrijedni toga", dodaje. Jenna ima dvije kćerke, Sophiju, koja ima devet godina, i Isabellu, koja ima sedam godina, iz prethodne veze, piše Večernji.

Otkrila je da je imala prva tri spontana pobačaja 2013. godine, u dobi od 23 godine, ali ljekari nisu mogli shvatiti zašto su se dogodili. Nezadovoljna odgovorom koji joj je dao ljekar u SAD-u, Jenna je otputovala ljekaru u Meksiko, koji joj je rekao da ima nedostatak hormona. Ali rekao je da su njene šanse da zatrudni uglavnom zaslužne "sreći".

Glumica trudna sa 31 godinu mlađim suprugom: 'Kada me zaprosio, bio je vrlo romantičan'

Glumica trudna sa 31 godinu mlađim suprugom: 'Kada me zaprosio, bio je vrlo romantičan'

"Pobačaji su mi samo objašnjeni kao 'nesreća' i kao da ponekad život nije fer. U SAD-u nisam baš dobivala veliku pomoć, ali živimo u blizini Kalifornije, koja je jako blizu Meksika, pa smo tamo posjetili doktora za neplodnost. Rekao je da mi nedostaje određeni hormon, ali nije mi mogao dati više detalja od toga", objasnila je. Između 2014. i 2021. godine Jenna je iznijela dvije trudnoće i maćeha je djeci supruga Joea iz prethodne veze - Jamie (17) i Jasmine (20).

Ali u januaru 2022. godine Jenna i Joe odlučili su da žele imati vlastito dijete i počeli su pokušavati začeti prirodnim putem. Unutar devet mjeseci Jenna je imala još dva spontana pobačaja, a par je u oktobru 2022. godine odlučio da je mala vjerovatnoća da će imati dijete bez pomoći.

flights, room, food, experiences on the house- it’s a good day to be partnered with billion dollar companies ✨🤍

Posted by Jenna Herrera on Sunday, March 17, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije