:) / Nakon preležane korone, uz snimak pluća i prsten na grudima zaprosio djevojku

05. 11. 2021. u 22:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon godinu i pol dana teškog rada u Domu zdravlja u Alibunaru, u Srbiji, pomažući drugima, radiološki tehničar Gabrijel Musta i sam je obolio od koronavirusa, ali nije klonuo duhom.

Bolest i oporavak htio je iskoristiti i da iznenadi svoju djevojku, doktoricu Tamaru Milivojev sa kojom zajedno radi.

Gabrijel je odlučio da na originalan način zaprosi svoju devojku. Požalio joj se na kašalj i temperaturu i pozvao je da pogleda kontrolni snimak njegovih pluća na kojem je napisao „Udaj se za mene”, a pored srca je stavio prsten, prenosi RTS.

“Zalepio sam ga, nisam ga progutao kao što neki komentarišu. Bio je zalepljen na moje grudi dok smo radili snimak”, istakao je Gabrijel, radiološki tehničar u Domu zdravlja Alibunar u Srbiji.

Bio je ovo najljepši snimak pluća koji je Tamara do sad vidjela.

“Prsten je na srcu, ali ja sam prvo tražila periferije pluća zabrinuta da se nešto ne razvija i tek onda sam videla da se nešto drugo događa i uočila sam prsten i tu je on već kleknuo i tako se završilo”, rekla je Tamara.

Njen pozitivan odgovor i njegov negativan nalaz na snimku najbolja su trenutno kombinacija za njihov budući zajdnički život.

“Video sam da je dosta zabrinuta i mislio sam da je sad idealno vreme za to, jer sam preležao kovid i bila je prilika da iskoristim snimak pluća i da sve sprovedem u delo”, istakao je Gabrijel.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA