Nakon preležane korone, uz snimak pluća i prsten na grudima zaprosio djevojku

Radiosarajevo.ba
Nakon preležane korone, uz snimak pluća i prsten na grudima zaprosio djevojku
Twitter / Snimak pluća

Nakon godinu i pol dana teškog rada u Domu zdravlja u Alibunaru, u Srbiji, pomažući drugima, radiološki tehničar Gabrijel Musta i sam je obolio od koronavirusa, ali nije klonuo duhom.

Bolest i oporavak htio je iskoristiti i da iznenadi svoju djevojku, doktoricu Tamaru Milivojev sa kojom zajedno radi.

Gabrijel je odlučio da na originalan način zaprosi svoju devojku. Požalio joj se na kašalj i temperaturu i pozvao je da pogleda kontrolni snimak njegovih pluća na kojem je napisao „Udaj se za mene”, a pored srca je stavio prsten, prenosi RTS.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

“Zalepio sam ga, nisam ga progutao kao što neki komentarišu. Bio je zalepljen na moje grudi dok smo radili snimak”, istakao je Gabrijel, radiološki tehničar u Domu zdravlja Alibunar u Srbiji.

Bio je ovo najljepši snimak pluća koji je Tamara do sad vidjela.

“Prsten je na srcu, ali ja sam prvo tražila periferije pluća zabrinuta da se nešto ne razvija i tek onda sam videla da se nešto drugo događa i uočila sam prsten i tu je on već kleknuo i tako se završilo”, rekla je Tamara.

Njen pozitivan odgovor i njegov negativan nalaz na snimku najbolja su trenutno kombinacija za njihov budući zajdnički život.

“Video sam da je dosta zabrinuta i mislio sam da je sad idealno vreme za to, jer sam preležao kovid i bila je prilika da iskoristim snimak pluća i da sve sprovedem u delo”, istakao je Gabrijel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije