Najveći kruzer na svijetu krenuo na prvo putovanje: Fascinantna zgrada na moru

Radiosarajevo.ba
Najveći kruzer na svijetu krenuo na prvo putovanje: Fascinantna zgrada na moru
FOTO: Screenshot / Kruzer Simfonija mora
Nakon tri godine gradnje najveći kruzer na svijetu, čiji je kapacitet devet hiljada ljudi, isplovio je iz Barcelone u Španiji i krenuo na svoje prvo putovanje Mediteranom.

Kruzer "Simfonija mora" ne nosi samo titulu najvećeg na svijetu, nego posjeduje i najviši tobogan na moru, najbrži internet na moru, više umjetničkih djela nego što Louvre ima slika.

Kruzer je nešto duži od 362 metra, a posjeduje čak 22 restorana, 24 bazena i 2.759 kabina.

Može da primi oko 6.680 gostiju uz oko 2.200 članova posade, tako da njegov kapacitet iznosi oko 9.000 ljudi.

"Osam od deset najvećih brodova na svetu pripada kompaniji Royal Caribian, ali ovaj zaista pomjera granice. Na kruzeru se ne osjećate kao da ste u gužvi, jer ima 18 paluba. On je kao zgrada. Postoje 24 lifta i sedam različitih dijelova kruzera, tako da se putnici prirodno podijele, bilo da se radi o "zelenom" Central Parku ili vodenom parku", prenose agencije.

Central Park je mirno okruženje, sadrži 20.000 tropskih biljaka, kao i bar s vinom.

Kruzer nudi brojne aktivnosti, tako da putnicima ne može biti dosadno. Mogu se baviti penjanjem, uživati u simulaciji surfovanja, izlasku iz labirinta....

Ove godine će kruzer ploviti Mediteranom, a naredne godine će njegova baza biti Miami na Floridi. Potom će uslijediti serija krstarenja Karibima, prenose agencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije