Najpopularnija vježba: Ne mičete se, a postižete sjajne rezultate

Radiosarajevo.ba
Najpopularnija vježba: Ne mičete se, a postižete sjajne rezultate
Plank je jedna od najpopularnijih i najboljih vježbi za čvrstu i snažnu jezgru. Nevjerojatno je koliko je zapravo učinkovita ova neobična vježba u kojoj se uopće ne mičemo.

Za pravilan plank potrebno je puno truda i koncentracije, jer treba paziti na sve mišiće u tijelu. Drži se ovih nekoliko savjeta i postići ćete nevjerojatne rezultate!

Laktove postavite kao da se odgurujete od pod

Za dobar plank potrebno je dobro se namjestiti. Cijelo tijelo treba biti u ravnoj liniji, tako da su uši, ramena, bokovi, koljena i gležnjevi u istoj ravnini. Baza trebaju biti laktovi, a oni stoje ravno ispod ramena pod uglom od 90 stepeni.

Zamislite da dobivate udarac

Kad se namjestite u savršen položaj, potrebno je tako i ostati. Zamislite da vas neko pokušava udariti u stomak, te čvrsto stegnite trbušne mišiće.

Dište pravilno

Cilj planka je zadržati položaj najmanje 30 sekundi. Nemojte prestati disati, i svakako izbjegavajte kratko i plitko disanje jer ćete tako uzrokovati napetost u vratu. Umjesto toga, potrudite se disati polako, kontrolirano i duboko. To će vam olakšati vježbu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije