Pojavila se zanimljiva bojanka za odrasle u kojoj je glavni lik Jason Momoa

Radiosarajevo.ba
Pojavila se zanimljiva bojanka za odrasle u kojoj je glavni lik Jason Momoa
Foto: Amazon / Bojanka za odrasle

Bojanke podsjećaju na djetinjstvo, mirnije i jednostavnije vrijeme vašeg života. Zato ne čudi što su posljednjih godina mnogi prepoznali dobrobiti bojenja za smanjivanje stresa.

Osim toga, bojankama za odrasle se pripisuju i brojne druge zdravstvene dobrobiti. One opuštaju, smanjuju anksioznost, depresiju i PTSP, a prema nekim tvrdnjama, i povećavaju produktivnost. Iako su istraživanja koja sve to i potvrđuju još uvijek rijetka, dobrobit bojenja je još prije sto godina prepoznao i poznati psiholog Carl Jung. On je svojim pacijentima davao da boje mandale te je to koristio kao sredstvo opuštanja.

Također, bojenje potiče kreativnost te služi kao vježba za mozak. Zato se preporučuje apsolutno svim dobnim grupama.

Prve komercijalno uspješne bojanke za odrasle u svijetu objavljene su 2012. i 2013., a neke od njih su se do danas smjestile i među najprodavanije knjige.

No na tržištu se nedavno pojavila i zanimljiva bojanka za odrasle u kojoj glavnu ulogu ima Jason Momoa. Pogađate, nije trebalo dugo da žene polude za njom.

Bojanka ima 35 stranica, a neke od njih prikazuju zgodnog glumca kako šeta pse, kako grli psa i kako se opušta u kadi. Naravno, u prvom planu su njegovo isklesano tijelo, prepoznatljiva frizura i brada.
Bojanka za odrasle - undefinedFoto: Amazon: Bojanka za odrasle

"Koja odlična ideja! Spoj ljubavi prema bojanju i ljubavi prema najzgodnijem tipu", zaključak je zadovoljnih kupaca, uglavnom dama, prenosi Index.hr

"Ovo je jedna od najboljih stvari koje posjedujem u životu. Mislim da volim ovu knjigu jednako kao što volim svoju djecu. Nikad nisam ni vidjela Jasona Momou na filmu (ne izlazim često), ali vidjela sam njegovo lice i gledala sam ga u emisiji Jimmyja Fallona i mislim da sam zaljubljena (molim vas, nemojte to reći mom mužu)", napisala je u recenziji jedna žena te se našalila kako će "ovu knjigu morati pokopati s njom".

Na radost mnogih obožavateljica, izdavači su najavili da će u julu i septembru izdati i bojanke u kojima će glavne uloge imati Keanu Reeves i Edris Elba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije