Muškarac rođen bez penisa će napokon voditi ljubav s djevojkom

Radiosarajevo.ba
Muškarac rođen bez penisa će napokon voditi ljubav s djevojkom
FOTO: Facebook / Andrew Wardle s djevojkom
Andrew Wardle (44) rodio se s vrlo rijetkim poremećajem u kojem se mjehur i mokraćovod razvijaju izvan tijela.

Od toga obolijeva jedan od 30 miliona muškaraca. Ljekari su vratili mjehur i mokraćovod u tijelo, ali penis mu nikada nije narastao dok testisi jesu.

Ovaj ugostitelj iz Manchestera znao je zbog svojeg stanja biti toliko očajan da se prije nekoliko godina pokušao i ubiti, spasili su ga u posljednji trenutak. Skrivao je da nema penis i od najbližih prijatelja, ali i od djevojaka s kojima je pokušao biti u vezi.

Ali, i za njega postoji nada - ljekari mu upravo završavaju rekonstrukciju funkcionalnog spolovila. Taj zahvat službeno se naziva - faloplastika. Za to se pripremao nekoliko godina, bio je na nekoliko operacija. Trošak bioničkog penisa je 50.000 funti no srećom to ide na trošak NHS-a, Nacionalne zdravstvene službe Velike Britanije.

Hirurzi Sveučilišne bolnice u Londonu su mu najprije skinuli kožu, mišiće i živce s podlaktice te dio vene iz noge i od toga su napravili oblik spolovila. Potom su mu ugradili posebnu pumpu koja će mu omogućiti postizanje erekcije pritiskom na prekidač koji se nalazi na predjelu testisa.

U trbušnoj šupljini se nalazi vrećica s fiziološkom otopinom koja je zadužena za punjenje penisa tekućinom, kao što se puni krvlju kod normalne erekcije. Ponovnim pritiskom na prekidač erekcija se prekida i tekućina se vraća u vrećicu, prenosi Daily Mail.

Posljednji stadij zahvata za njega je upravo u toku - rekonstruirani penis će mu u erekciji stajati deset dana. Nakon toga će po prvi put voditi ljubav, izgubit će nevinost sa svojom dugogodišnjom djevojkom Fedrom Fabian.

Do tog za njega, ali i nju, posebnog dana morat će pričekati još šest sedmica nakon što ljekari prekinu desetodnevnu erekciju.

"Vrlo sam uzbuđen. Proveo sam 44 godine bez penisa i nosio sam se s time što ne mogu voditi ljubav. Trebat će mi malo vremena da se uhodam. To će mi omogućiti da se osjećam kao dio društva", rekao je sretan što će uskoro moći biti funkcionalan i u intimnom dijelu života.

Andrew Wardle - undefined

Andrew Wardle (Foto: Facebook)

"Osjećam se dobro jer su mi dali lijekove protiv bolova, ali siguran sam da će kasnije malo boljeti. Osjećam se drukčije. Vrlo sam svjestan da u meni postoji neka robotika, ali čini se kao dio mene. Sada sam polu čovjek polu robot, poput bioničkog čovjeka. Čak ću moći imati erekciju i kada sam pijan", našalio se ležeći u bolničkom krevetu.

Uz njega je sjedila njegova djevojka koja ga je sve ove godine voljela bez obzira što je njihova veza bila platonska. Prije nekoliko godina, kada se njegova priča prvi put pojavila u javnosti, raskinula je s njim vezu, a razlog nije bio taj što je tek tada saznala da nema spolovilo, već to što joj je godinu dana lagao. Na kraju mu je oprostila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije