Muškarac preživio dramatičan susret s morskim psima: Otkriva kako je preživio i opisao napad

0
Radiosarajevo.ba
Muškarac preživio dramatičan susret s morskim psima: Otkriva kako je preživio i opisao napad
Foto: Printscreen / YouTube / Morski psi

Marlin Wakeman, mladi pomorac iz Floride, doživio je dramatičnu borbu za život nakon što je skliznuo s broda i završio u vodama prepunim morskih pasa na Long Islandu, Bahami. Nesreća se dogodila dok je pokušavao pristati brodom na kojem je radio u marini Flying Fish.

U trenutku pada, najmanje dvadeset morskih pasa bilo je prisutno u vodi, privučeno lešinama riba koje je bacio obližnji ribar. Wakeman je brzo postao meta, s jednim psom koji ga je ugrizao za nogu, a drugim za rame. Ipak, hrabro se izvukao iz njihovih čeljusti i brzo zatražio pomoć.

Prevezan u bolnicu na Floridi, Wakeman se podvrgnuo operaciji zbog ozljeda koljena i ramena, no liječnici očekuju potpuni oporavak.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

"Ovo je bio najgori trenutak u mom životu", izjavio je mladić, ističući kako se nada da će se uskoro vratiti svom poslu na moru.

"Imao sam sreće da nije počeo tresti glavom i tad sam se uspio vratiti na površinu i vratiti ruku na brod. Kad sam uspio isplivati na površinu, drugi me morski pas ugrizao, ali srećom, nije me uspio uhvatiti kako treba. pa sam uspio pobjeći", rekao je kako se sve dogodilo jako brzo te je otkrio kako nije imao vremena za strah, jer je znao šta se događa i samo je morao izaći iz mora što prije. Priznao je da nekad ima noćne more.

"Bit ću dobro", kazao je te je otkrio da se nakon oporavka planira vratiti na posao. Dodao je i da se radi o glavnom području za ronjenje i ribolov. "Imao sam puno sreće. Ishod je mogao biti sasvim drugačiji", kazao je te je savjetovao drugima što da naprave ako se nađu u sličnoj situaciji. "Nemojte se bojati. Imajte na umu da su morski psi predatori na vrhu hranidbenog lanca i ne želite završiti u njihovim raljama", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije