Mladu majku "razapeli" zbog videa porođaja kod kuće u kadi

Radiosarajevo.ba
Mladu majku "razapeli" zbog videa porođaja kod kuće u kadi
Jessie Goetze iz Queenslanda rodila je kćerkicu Mahli bez babice i liječnika prije 10 mjeseci. Tom su posebnom trenutku prisustvovali samo njen suprug te dva porodična psa.

Međutim, nakon što je mama blogerica javno prikazala svoj porođaj kod kuće u kadi, mnogi korisnici društvenih mreža su je "razapeli".

 

A post shared by Jessie Goetze (@little_mahli_and_me) on

Par je video porođaja u kadi podijelio na društvenim mrežama, na što su je odmah doktori medicine počeli prozivati da promovira kućne porođaje, koji mogu biti opasni.

Mlada majka opravdala se tvrdnjama da su mnogi donijeli zaključke prije nego što su čuli njenu stranu priče.

"Naš intiman i poseban trenutak je uništen, demoniziran, kritiziran i obavijen senzacionalizmom, a moja je inteligencija dovedena u pitanje. Ne volim stvarati dramu i svađati se, ali ovo je nešto u što vjerujem i naravno da ću se odbraniti", kazala je Goetze gostujući u Today Showu.

Napomenula je kako su se ona i suprug odlučili na kućni porođaj jer je najbliža bolnica za to bila udaljena više od sat vremena.

Kaže kako bi joj bilo puno lakše da je imala barem babicu uza se, ali tada jednostavno nije imala mogućnost izbora, prenosi Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije