Tražio dijamant za zaručnički prsten djevojci, iskopao "ljepoticu" od 2,2 karata

0
Radiosarajevo.ba
Tražio dijamant za zaručnički prsten djevojci, iskopao "ljepoticu" od 2,2 karata
Foto: CNN / Christian Liden iskopao dijamant

Muškarac iz Washingtona cijeli život je sanjao kako će pronaći dijamant kako bi stvorio jedinstveni zaručnički prsten za svoju buduću suprugu, ali nije znao da će to zapravo postati stvarnost.

Christian Liden rekao je za CNN da mu je ideja o skupljanju vlastitih dragulja za zaručnički prsten usađena u glavi još u srednjoj školi, ali nije imao pojma kako izvršiti zadatak. Kako je postajao stariji, rekao je da je otkrio koliko je teško pronaći dragulje u SAD-u.

Međutim, kad mu je saradnik prije tri godine rekao o da bi se njegov san mogao ostvariti u državnom parku Crater of Diamonds u Arkansasu, bio je presretan.

"Tada sam počeo stvarno planirati putovanje i ostvariti svoj san. Saznavši da je to moguće, počeo sam istraživati i tragati za dijamantima", rekao je Liden.

Gledao je videozapise onih koji su uspješno pronašli dijamante u parku i pokušao dobiti što više informacija prije nego što je isplanirao svoje putovanje. Njegov prijatelj Josh, koji je od početka znao za Lidenov san, odlučio mu se pridružiti u avanturi.

Christian Liden iskopao dijamanz - undefined

Foto: CNN

Kao što su planirali, Liden je izgradio vlastitu rudarsku opremu dok je njegova djevojka bila na poslu, tako da ne bi morao objašnjavati stvarnu svrhu putovanja.

"Znala je da idem na put, ali nije znala šta radimo. Rekao sam joj da ćemo posjetiti neke državne parkove i neke nacionalne parkove, ali osim toga, nije znala da idemo pronaći drago kamenje ", rekao je.

Liden je planirao zaprositi Desirae kad se vrati s putovanja.

Liden i Josh započeli su svoju avanturu 1. maja i zaustavili se u Montani kako bi iskopali safire, za slučaj da završe praznih ruku kad dođu u park.
Nakon uspješnog prvog kopanja i jednog dana u Yellowstoneu, njih su dvojica stigli u Arkansas 7. maja, nadajući se da će pronaći iglu u plastu sijena, piše CNN.

Naredna dva dana bila su neuspješna, čak i nakon pokušaja dolaska do netaknutog materijala. Sljedeći dan odlučili su isprobati drugačiji pristup.
Tada se desio preokret. Ugledao je žuti dijamant težak više od dva karata.

"Odmah sam se počeo tresti, tako sam se tresao. Mahnuo sam prijatelju. Pomaknuo sam ruku i on je to vidio", rekao je Liden.

Bio je u takvom stanju šoka, pustio je Josha da zgrabi dragulj i stavi ga u vrećicu s patentnim zatvaračem, jer se bojao da će ga baciti.

"Nikad nisam očekivao nešto slično. Nadao sam se da ću ga naći, ali neki mali dijamant, samo da bih ga mogao staviti na prsten i reći “hej, izvadio sam taj dijamant”, rekao je Liden.

Dragulj od 2,20 karata najveći je koji je pronađen u parku od prošlog oktobra, kada je posjetitelj iz Fayettevillea u Arkansasu otkrio žuti dijamant od 4,49 karata, navodi se u saopćenju iz državnog parka Diamond Crater.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije