Mladenci gostima na svadbi zabranjuju ovo: Rasprava na Twitteru zbog 'novog pravila'

0
Radiosarajevo.ba
Mladenci gostima na svadbi zabranjuju ovo: Rasprava na Twitteru zbog 'novog pravila'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mladenci u Sarajevu

Mnogi mladenci u današnje vrijeme imaju uputstva i pravila koja njihovi gosti na svadbi moraju da prate, ako imaju u planu da dođu – na primjer, neki zabrane gostima dolazak u bijeloj odjeći – ili nekoj drugoj boji, drugi imaju “tarifu” odnosno koliko najmanje poklon treba da iznosi, a sve su popularnije i svadbe na kojima mladenci zabrane gostima dolazak sa djecom.

Da djeca nisu poželjna na svadbi, uglavnom bude naglašeno na pozivnici, a nekada to usmeno kažu svojim gostima.

Jedna osoba je na Twitteru je postavila pitanje: “Šta mislite o svadbi na kojoj je zabranjeno doći sa svojom djecom”.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Ubrzo je ovo pitanje pokrenulo veliku debatu, u kojoj su ljudi ili podržavali mladence u smislu “njihova svadba, njihova pravila”, ili tvrdili da na takvu svadbu ne bi otišli.

Bolji provod za roditelje”, “Mislim da je sjajan provod na takvoj svadbi”, branili su neki ovakvu odluku mladenaca.

"Kada je u pitanju familija i to bliska, mislim da je isključivanje djece bliskih srodnika bezveze. Ali, ja prva ne mogu da se opustim na svadbi da vidim da je mojoj djeci dosadno. Ni djeci se često ne ide na takve događaje, posebno ako ne znaju mladence i ako su mali ili u pubertetu", iznijela je svoj stav jedna žena, piše portal Objektiv.

Mladenci u Sarajevu - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Mladenci u Sarajevu

Nekoliko njih istaklo je da su svadbe bučne, mjesto gdje ima mnogo ljudi, obično i mnogo pijanih, te da po njihovom mišljenju to i nije mjesto za djecu.

"Današnja djeca su vrlo često nevaspitana i teško ih je kontrolisati zbog propusta roditelja i lakše im je zabraniti pristup", smatra jedan korisnik Twittera.

Dosta je, međutim, bilo i onih koji kažu da se na takvu svadbu prosto “ne ide”.

Hvala, poslat ću telegram čestitku”, “Doviđenja i prijatno, šta ću im i ja”, “Ne odem i ćao”, “Gdje moje dijete nije dobrodošlo, nemam šta da tražim”,, samo su neki od brojnih komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije