Misterija u Australiji: Šta se dogodilo porodici Tromp?

Radiosarajevo.ba
Misterija u Australiji: Šta se dogodilo porodici Tromp?
/ Obitelj Tromp
Mark Tromp iz Australije izvinio se javnosti zbog bizarnog događaja koji je potresao Australiju u proteklim danima i nakon kojeg su njegova supruga i kći u bolnici, a drugoj kćerki prijeti krivična prijava.

Obitelj Tromp bila je glavna vijest u tamošnjim medijima nakon što je petočlana obitelj misteriozno nestala iz svog doma.

 

U saopćenju koje je izdala obitelj, Mark Tromp se izvinio: “Uskoro ćemo biti zajedno i nadam se da ćemo se moći vratiti normalnom životu. Svjestan sam tereta koji je stavljen na našu porodicu, prijatelje i svjestan resursa koji su utrošeni da nam se pomogne. Bez ustručavanja, izvinjavam se svima.”

 

Sve je počelo prošle sedmice kada su Mark, njegova supruga Jacoba i troje odrasle djece – Riana (29), Mitchell (25) i Ella (22) - nestali iz svog doma. Uz sebe su imali veliku svotu novca, a ostavili su kreditne kartice, mobitele i pasoše. Mitchell je pokušao prokrijumčariti mobitel, ali su ga roditelji uskoro otkrili i bacili.

 

Sljedećeg dana, kako se sad doznalo, obitelj je stigla u Bathurst u New South Walesu, kada je sin odlučio da se želi vratiti kući, a ostatak obitelji nastavio je neobično putovanje. Kasnije, i kćerke su odlučile pobjeći od roditelja. Ukrale su auto i prijavile roditelje kao nestale.

 

Zatim su se i sestre razdvojile. Riana je pronađena na autoputu u “katatoničnom stanju”, potpuno nesvjesna svega što se događa te je zbrinuta u bolnici. Ella je ponovo ukrala automobil i vratila se u dom.

 

"Nikada nisam vidio da se neko tako ponaša. Ne znam šta se dogodilo. Samo želim da mi vratite tatu. On nije opasan čovjek, on je brižan otac kojeg mnogo volim", poručio je Mitchell u emocionalnom obraćanju javnosti pred TV kamerama.

 

Porodično auto potom je pronađeno napušteno, 580 kilometara južno od mjesta gdje su kćerke napustile roditelje. Javnost i brojne policijske snage bile su na nogama, pokrenuta je velika akcija potrage, pa je sljedeći dan pronađena supruga Jacoba u također lošem mentalnom stanju, te je i ona zbrinuta u bolnici.

 

Marka su pronašli nekoliko dana poslije, u blizini lokalnog aerodroma, kako sjedi na cesti.

 

"Posljednji dani bili su izuzetno teški za moju porodicu. Uskoro ćemo opet biti zajedno i, nadam se, vratićemo se normalnom životu. Želim da se zahvalim policiji i i medicinskim službama koji su pazili na nas", naveo je Mark, ali nije ispričao šta se zapravo dogodilo.

 

Šta se dogodilo s Trompovima, vjerovatno nikad nećemo saznati. Nikom nije jasno zašto je jedna normalna porodica pobjegla - i od koga, zašto su se razdvojili i izgubili, zašto su sve vrijeme vozili kroz velike gradove kad su bili uvjereni da neko želi da ih ubije... Dodajmo i da u njihovom organizmu nisu pronađeni tragovi alkohola ili opijata.

 

Policija je na kraju odustala od svih optužbi...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije