Milioni žena nasjelo je na ovaj opasan trik: Može vam uništiti kožu glave i učiniti da kosa opadne

0
Radiosarajevo.ba
Milioni žena nasjelo je na ovaj opasan trik: Može vam uništiti kožu glave i učiniti da kosa opadne
Foto: Pexels / Opadanje kose

Opasni savjeti koji kruže na društvenim mrežama mogu da vam učine više štete, nego koristi! Ovaj trik sa TikToka može da vam uništi kožu glave i učini da kosa opadne.

Nerijetko ulazimo na društvene mreže, prvenstveno na Tik Tok, Facebook i Instagram, kako bismo na jeftin i brz način pronašli rješenje za njegu kose ili kože.

Međutim, ovaj video koji je postao viralan, čist je dokaz da ne treba da nasjedamo na svakakve trikove, jer su neki neefikasni, a neki čak i vrlo opasni.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Upravo je jedan takav savjet privukao pažnju stručnjakinje za njegu kose, Nicole Petty, koja je upozorila na video koji kruži Tik Tokom, a koji navodno otkriva kako da se riješite peruti.

U videu može jasno da se vidi kako djevojka na kosu stavlja glikolnu kiselinu. Ova korisnica istakla je kako joj je kosa nakon dva mjeseca sjajnija, jača i bez peruti. Stručnjakinja Petty, ipak se ne slaže sa njom, te je upozorila da korištenje ove kiseline može da izazove opekotine na koži glave.

Biljna ulja koja će vas oduševiti: Za njegu, jačanje i protiv opadanja kose

Biljna ulja koja će vas oduševiti: Za njegu, jačanje i protiv opadanja kose

"S obzirom na to da se ovaj sastojak koristi za lice, i u tom slučaju morate da budete obazrivi. Ukoliko dovoljno ne istražite koliki je postotak glikolne kiseline, vrlo lako možete da spržite kožu", objasnila je ona.

"Što je niža pH vrednost u kiselini, to će ona biti jača" dala je savjet svima prilikom kupovine i odabira iste. Opekotine na tjemenu mogu da izazovu brojne probleme, a neki od njih su, povećana suhoća, više peruti, kao i potencijalno opadanje kose, prenosi srbijanski medij.

@calistatee

Replying to @kren7623 super duper simple way to apply glycolic acid to your scalp 🤭 #dandrufftreatment #dryscalprelief #dryscalphack #dandruffsolution

♬ kiss me more - no

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije