Milioner traži asistenta za putovanja i nudi platu od 35.000 eura

0
Radiosarajevo.ba
Milioner traži asistenta za putovanja i nudi platu od 35.000 eura
Foto: Instagram / Milioner traži asistenta za putovanja

Influenser i milioner Matthew Lepre (30) objavio je da traži ličnog asistenta koji bi s njim putovao svijetom i pritom bio plaćen za to.

Biznismen koji ima svoju e-trgovinu proputovao je više od 30 zemalja u proteklih pet godina i sada traži ličnog asistenta koji bi mu pomagao s administracijom.

"Putovao sam bez prestanka, sastajao se s ključnim klijentima, pomagao im u razvoju poslovanja. Tražim pravu osobu koja će da mi bude desna ruka i pomaže mi na mojim putovanjima", rekao je Matthew Lepre, prenosi Daily Mail.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Iako naglašava da nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, potencijalni kandidat mora da ima strast prema putovanjima, fleksibilan raspored i da veliku pažnju posvećuje detaljima.

Lepre je dodao da ga je sopstveno teško odrastanje nadahnulo da pomaže drugima te se nada da je ovo prilika koja će nekom sretniku također ostvariti njegov san.

"Htio bih da usrećim nekoga. Odlučio sam da pokažem drugima da mogu da promijenim svoju ustaljenu svakodnevicu rada te im pružiti život i fleksibilnost o kojoj su sanjali, meni se sve isplatilo", otkrio je Matthew Lepre.

Još 2020. godine Lepre je raspisao otvoreni konkurs za poziciju njegovog virtualnog ličnog asistenta u Australiji, a koji bi imao platu 52.000 dolara godišnje te bi u potpunosti radio od kuće. Lepre, koji je osnivač firme Ecom Warrior Academy, bio je tužan kada je čuo da je milion Australijanaca ostalo bez posla otkad je izbila pandemija koronavirusa, te je na taj način želio da pomogne.

"Odrastao sam u zapadnom predgrađu Sydneya oslanjajući se na obroke iz Armije spasa jer moja samohrana majka nije mogla da priušti namirnice, tako da nažalost mogu da se poistovjetim s teškim vremenima s kojima se ljudi suočavaju", rekao je Lepre za Daily Mail.

"Najmanje što mogu da učinim je da dam posao nekome ko je možda trenutno bez posla i želi da radi od kuće", dodao je.

Preduzetnik, koji zarađuje 120.000 dolara mjesečno od svoje četiri uspješne firme, pregledao je 70.000 prijava prije nego što je zaposlio bivšu studentkinju mode.

Kako je rekao, kandidati zainteresovani za poziciju ličnog asistenta i platu od 35.000 eura (oko 70.000 KM) mogu da se prijave za tu poziciju putem njegove stranice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije