? / Milijunaš: Takmičar zapeo - da li biste vi znali odgovor na ovo pitanje u Joeu Bidenu

30. 01. 2021. u 17:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Dva takmičara igrom Najbrži prst imala su priliku okušati se u lovu na milion kuna u ovosedmičnom izdanju popularnoga hrvatskog game-showa, Milijunaša.

Jedan je kviz napustio s 32.000 kuna (oko 8.200 KM), a drugi će sljedećega četvrtka kviz otvoriti pitanjem za 64.000 kuna (oko 16.500 KM).

Prvi je u vrući stolac nasuprot Tarika sjeo 29-godišnji Zadranin Roko Sven Surać. Asistent na Odjelu za povijest Sveučilišta u Zadru pomoć znalaca zatražio je na pitanju za 8.000 kuna (oko 2.000 KM) upitavši ih je li čovjek svitkovac, plaštenjak, trorežnjak ili uzdušnjak.

Javio se Ivan Jurić čiji je odgovor, svitkovac, natjecatelj ponudio kao konačan te osvojio spomenuti iznos.

Na sljedećem sportskom pitanju uz pomoć džokera "pola-pola" te potom i odgovorom da su Serena i Venus Williams osvojile 30 pojedinačnih Grand Slamova u omjeru 23:7, Roko Sven stigao je i do pitanja za prelazak drugog prag.

Na kojoj su slavnoj slici sve sami muškarci, glasilo je ono, a ponuđeni odgovori bili su Anatomija dr. Tulpa, Guernica, Doručak na travi i Američka gotika. Odlučio je iskoristiti džokera "zovi" koji je sa sigurnošću ustvrdio kako je riječ o slici naziva Anatomija dr. Tulpa te pritom samo potvrdio natjecateljevu pretpostavku.

Nakon što je prešao drugi prag, Roko Sven na idućem je pitanju iz književnosti odlučio pogađati. Tražio se naslovni Šenoin lik prezimena Nepoznanić. Među imenima Vladimir, Branka, Lovro i Luka, odabrao je ime Lovro, a ne Luka, što je bilo tačno, pa je stolac prepustio sljedećem natjecatelju Stjepanu Stipetiću.

Djelatnik na zagrebačkom FER-u džokera "zovi" upitao je je li Freddie Mercury odradio 20-minutni nastup Queena na Live Aidu gol do pasa, u bijeloj potkošulji, u traper prsluku ili u žutom kožnjaku.

"U bijeloj potkošulji", rekao je džoker priskrbivši mu 8.000 kuna (oko 2.000 KM).

Potom je zapeo na pitanju o američkom predsjedniku Joeu Bidenu.

Naime, trebao je znati ili pogoditi je li američku saveznu državu Delaware, Connecticut, Rhode Island ili Vermont Joe Biden 36 godina zastupao u Senatu.

Stjepan je odlučio zatražiti pomoć znalaca.

Svi su se javili, a odabrani Bruno Robert Kirinić s (tačnim) odgovorom Delaware osigurao mu je 32.000 kuna (oko 8.200 KM) kao i nastup u sljedećoj emisiji.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA