Britanac pobijedio u "Milijunašu": Da li biste znali odgovor na posljednje pitanje?

B92
Britanac pobijedio u "Milijunašu": Da li biste znali odgovor na posljednje pitanje?
Foto: ITV / Donald Fear i Jeremy Clarkson

Donald Fear je tek šesti takmičar kome je pošlo za rukom da odgovori tačno na sva pitanja u britanskoj verziji kviza "Ko želi da postane milioner". On je to uspio iskoristivši samo jednu pomoć, pola-pola, piše B92.

"Kao da sjedim pored interneta", kratko je prokomentarisao njegovo znanje oduševljeni voditelj Jeremy Clarkson. Fear ne samo da je brzo odgovarao na pitanja, već je davao i obrazloženja za svoje odgovore.

Fear je, inače, profesor historije i politike u jednoj srednjoj školi, a izjavio je kako je znao odgovor na posljednje pitanje i prije nego što je vidio ponuđene odgovore.

S obzirom na to da se emisija ne prikazuje uživo, pobjednik je već otkrio kako je dao otkaz nakon osvajanja novca, ali da ne planira da živi rasipnički. Ovaj 57-godišnjak nije čak ni u iskušenju da putuje, zbog pandemije koronavirusa, prenosi britanski The Sun.

Kupiće kampera, a planira da 70 posto dobitka pokloni svojoj porodici jer su mnogi imali problema sa prihodima usljed pandemije.

"Sretan sam što mogu da im pomognem, tvrdi Fear.

Da li biste vi znali odgovor na posljednje pitanje? Evo kako glasi, i koji su odgovori ponuđeni.

Pitanje: Koji pirat je 1718. godine poginuo u bici na teritoriji današnje Sjeverne Karoline? 

Ponuđeni odgovori:

- Calico Jack

- Blackbeard (Crnobradi)

- Bartholomew Roberts

- Kapetan Kidd

Tačan odgovor je: Crnobradi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije