Meksikanci uzvraćaju udarac: Evo kako treba izgledati Trumpov zid

Radiosarajevo.ba
Meksikanci uzvraćaju udarac: Evo kako treba izgledati Trumpov zid
Američki predsjednik Donald Trump izdao je izvršnu naredbu za izgradnju zida duž južne američke granice s Meksikom.

No, predsjednik Meksika Enrique Pena Nieto, u televizijskom obraćanju naciji u srijedu, izjavio je kako njegova zemlja neće dati ekonomsku podršku podizanju zida na granici sa SAD-om. Nieto je istakao da je “lamentirao” planove o izgradnji bariere i dodao da “Meksiko ne vjeruje u zidove”.

Za gradnju zida bit će potrebno odobrenje američkog Kongresa, a ukupni troškovi za njegovu izgradnju iznosili bi oko 14 milijardi dolara.

A meksički arhitekti iz studija Estudio 3.14 sami su osmislili kako bi trebao izgledati Trumpov zid. Trebao bi bi se protezati tri kilometra uz granicu ove dvije države. 

Oni smatraju i da bi zid trebao uključiti zatvor za imigrante i to njih 11 miliona, koliko je Trump tvrdio da će ih deportirati postane li predsjednik. U drugom dijelu nalazio bi se proizvodni pogon gdje bi zaposlenici radili na održavanju zida. A tu bi smjestili i trgovački centar, prenosi BusinessInsider.

Pogledajte kako izgleda njihov šaljivi zid.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije