Mars kreće retrogradnim hodom: Nemojte se iznenaditi ako vam se javi neko iz prošlosti

0
Radiosarajevo.ba
Mars kreće retrogradnim hodom: Nemojte se iznenaditi ako vam se javi neko iz prošlosti
Foto: Pexels / Ilustracija / Mars

Mars kreće retrogradnim hodom 30. oktobra u 14:36h s 25* 35 Blizanaca.

Sada dobivamo priliku da nakon dvije i pol godine jurišanja ipak malo zastanemo, da se malo zaustavimo i preispitamo. Marsov tranzit kroz Blizance aktivirat će nam segment života kroz koji prolazi tako da će upravo taj segment života dobiti na značaju, a najjače osjetit će ga upravo Blizanci, te Strijelci, Ribe i Djevice.

Iako je Saturn gospodar vremena, ipak će mnogi u danima pred nama imati osjećaj da im vrijeme stoji i da nove akcije nemaju podršku. Ili da imaju podršku, ali uz veliki napor, kojeg moraju uložiti za realizaciju.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Astrolozi poručuju: Za pet znakova Zodijaka stižu velike životne promjene do kraja godine

Astrolozi poručuju: Za pet znakova Zodijaka stižu velike životne promjene do kraja godine

A neki treći mogu „samo“ osjećati da im je pokretačka energija osujećena. Jer Mars, naša pokretačka i kundalini energija, ratnik Zodijaka, umjesto da juriša naprijed, u nove pobjede postaje prisiljen kretati se unatrag, povlačiti se, u sebe samog ili u situacije iz prošlosti. I to ga frustrira. I nas s njim.

Naime i na Marsa je došao red da nakon dvije i pol godine malo zastane i krene retrogradnim hodom 30.10. u 14:36h s 25* 35 Blizanaca. Da krene u natrag, u situacije, okolnosti i događaje u kojima je već bio. Zašto? Zato što je Univerzum sve tako savršeno posložio, jer s retrogradnošću planete akcije mi dobivamo priliku da nakon dvije i pol godine jurišanja ipak malo zastanemo, da se malo zaustavimo i preispitamo.

Jer Marsov retrogradan hod zapravo predstavlja “strateško“ povlačenje unazad! Naprimjer, često inzistiramo i ustrajavamo u nečemu što nije dobro za nas ili za cjelinu čiji smo dio pa kako ne bi nastavili dalje u tom pogrešnom smjeru i time trpjeli trajne i duboke posljedice - eto Marsa koji staje i kreće unatrag navodeći i nas da usporimo pa i zastanemo u pogrešnim stremljenjima…

Mars je u promjenjivi i zračni znak Blizanaca ušao 20. augusta i umjesto da za dva mjeseca ode dalje, on se ovaj put, zbog svog retrogradnog kretanja, ovdje zadržava vrlo dugo sve do 25.3.2023. godine.

Marsov tranzit kroz Blizance aktivirat će nam segment života kroz koji prolazi tako da će upravo taj segment života dobiti na značaju, a najjače osjetit će ga upravo Blizanci kao i svi kojima je natalno položen u znaku Blizanaca, potom oni koji imaju osobne planete u Blizancima ili retrogradnog Marsa u natalu ili položenog u 12. kući horoskopa.

Strijelci, Ribe i Djevice također će pojačano osjetiti Marsov upliv u predstojećem periodu pa bi savjet bio da se ne pretjeruje u aktivnostima fizičkog tipa (npr. vježbanje), a nervoza, bijes, brza vožnja i slično da se ostave za neka druga vremena kao i kontakti s bijesnim i nervoznim ljudima.

Na privatnom planu, nemojte se iznenaditi ako vam neki Mars (momak) iz prošlosti pošalje sms, uputi poziv ili vas pozove u izlazak ili ako vas pozovu na bivše radno mjesto i slično.

Mars se 12. januara 2023. godine zaustavlja na 8*Blizanaca i tek tada ponovno kreće direktnim hodom, a 25. marta prijeći će u Raka. Sve dok je u Blizancima, on poprima osobine toga znaka te maštovitost, radoznalost, obavljanje više stvari odjednom i potraga za novim postaju njegov 'spiritus movens', piše Atma.hr.

Krase ga svestranost i obavljanje više poslova istovremeno, a stjecanjem novih znanja ovaj Mars krijepi svoju dušu. Vrlo je rječit i njegovo oružje predstavljaju riječi pa i argumenti, ali i gitara ili neki drugi muzički instrument! Puno muzičara ima upravo Marsa u Blizancima za svoju energiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije