Manekenka tetovirala svoju mačku i navukla na sebe bijes javnosti

Radiosarajevo.ba
Manekenka tetovirala svoju mačku i navukla na sebe bijes javnosti
Instagram model Elena Ivanickaya nalazi se pod istragom zbog okrutnosti prema životinjama jer je svojoj mački napravila tetovažu da bi izgledala glamuroznije.

Mačka je navodno za vrijeme tetoviranja bila pod anestezijom, ali čim je Elena objavila fotografije, mnogi su je napali zbog mučenja životinje, piše Unilad.

"Bolje da si sebi na čelo tetovirala riječ idiot i slomila sebi prst umjesto mučenja jadne životinje", napisala joj je jedna pratiteljica.

Mlada Ukrajinka nije se dala smesti već je spremno odgovorila.

"Ova mačka živi bolje nego vi. Možda se vama ne čini tako, ali njoj je sasvim dobro. On nije kastriran niti će ikad biti, to je prava okrutnost. Provjerila sam s veterinarom je li u redu da ga tetoviram i on je bio prisutan dok je nastajala tetovaža, tako da je sve bilo pod kontrolom", napisala je Elena.

Naglasila je da mačak nije osjećao nikakvu bol, te da je igla išla na dubinu od milimetar ili dva. Nakon procedure, tvrdi, mačak ne pokazuje nikakve znakove zdravstvenih promjena, niti se ponaša drugačije od uobičajenog.

"Ako utvrdimo da je riječ o mučenju životinje, podići ćemo optužbu", izjavila je glasnogovornica policije Natalia Chovpylo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije