... / Mama za Božić kupila sinu čarobni štapić na eBayu pa umalo oslijepila

06. 01. 2020. u 18:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Mama troje djece umalo je oslijepila nakon što je sinu za Božić kupila čarobni štapić na eBayu.

44-godišnja Clarissa Clary pronašla je štapić za koji je mislila da će uveseliti njenog 16-godišnjeg sina. Kad je stigao, slučajno je pritisnula dugme na štapiću iz kojeg je izletio nastavak i povrijedio je.

“Srećom je udario nekoliko milimetara kraj oka. Još uvijek nisam dobro”, izjavila je za LadBible.

Kako kaže, ljekari su joj rekli da je mogla ostati bez oka i doživjeti oštećenje mozga od snage udarca.

Uprkos povredi koju je zaradila, drago joj je da ga je isprobala prije nego što ga je dala u ruke sinu s poteškoćama u razvoju.

“Nakon udarca sam se osjećala loše. Moj tata i kći su se smijali, pokušavala sam i ja. No, onda me otac upitao jesam li dobro jer sam pala na pod kad je nastavak izletio i udario me u glavu. Držala sam se za glavu, a čim sam maknula ruku da pogledaju, krv je počela šikljati. Bila je posvuda. Povrijedio me oštar kraj metalnog štapa”, prepričala je.

Sada joj se rana inficirala i lice joj otiče, a ožiljak će vjerovatno imati zauvijek.

“Cijena štapića je bila 8,50 dolara, ali ima ih i po 2,60 dolara. Mislila sam da veća cijena znači i veću kvalitetu. Pisalo je da je riječ o dječjoj igrački koja je odličan dar za Božić”, dodala je Clary.

O svemu je obavijestila prodavača i jedno britansko udruženje za prava potrošača te se nada da će predmet biti povučen iz prodaje jer je potencijalno opasan.

“Ne mogu ni pomisliti šta bi se dogodilo da ga je u rukama imao moj sin. On je dijete s poteškoćama u razvoju jer je kao beba pretrpio meningitis. Sretna sam da mu ga nikad nisam dala, a sve što sada želim je da ljudi razumiju opasnost koja vreba”, zaključila je.

Glasnogovornik eBaya je britanskom Metrou potvrdio da je predmet uklonjen iz prodaje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA