Mama poslala snažnu poruku drugim ženama

Radiosarajevo.ba
Mama poslala snažnu poruku drugim ženama
Arhiv / Ilustracija

Koliko puta vam se dogodilo da samo želite pobjeći u prostoriju gdje ćete biti na miru? Uostalom, nedavno su i brojni roditelji priznali da se od vlastite djece skrivaju u kupaonici.

Pjevačica i majka Marcia Hines sada već odrasle kćeri savjetuje kako sačuvati zdravi razum i uživati u životu. 

Biti majka najteži je posao na svijetu. Za razliku od "običnog" posla, stres i frustracija ne nestaju kada napustimo ured.

Tako da slobodno možemo reći kako je biti zaposlena majka jedan od većih izazova, a svakako nije lako niti mamama koje su kod kuće.

Bez obzira na to jeste li kod kuće ili na poslu, najteže je naći vrijeme za sebe.

"Ne radi se o sebičnosti već o tome da budete fer prema sebi i pokažete svojoj djeci da je odvajanje vremena za sebe nešto što je zdravo i potrebno kao i redovno vježbanje ili konzumiranje zdrave prehrane", rekla je Marcia Hines za portal Stay At Home Mum. 

Naša djeca trebaju majke na koje mogu gledati kao na žene, a ne robote koji rutinski obavljaju svoje poslove. "Operi, opeglaj, pospremi počisti".

Pa zašto se osjećamo krivima kad dignemo "sve četiri u zrak"?

Svakodnevni pritisak da majke moraju učiniti više, uložiti više i više se koncentrirati na svoju djecu jednostavno je previše. Istina je da trebamo uložiti apsolutno sve kako bismo našu djecu odgojili na najbolji mogući način, ali se moramo sjetiti da je privatno vrijeme jako važno. Potrebno je naći ravnotežu kako biste sebi i svojoj djeci pružili ono najbolje.

Dopustite sebi da nešto zeznete i tome se onda dobro nasmijete. Djeca ne trebaju majku koja će držati sve pod kontrolom. Djeca trebaju majku koja se smije, grli i prašta. Opustite se i dopustite sebi oduška.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije