Mama 16-ero djece: Pogledajte koliko ja veša imam svaki dan

Radiosarajevo.ba
Mama 16-ero djece: Pogledajte koliko ja veša imam svaki dan
Foto: Printscreen / Tiffany Nelson

Na dane kad vam se čini da ništa drugo ne radite već cijelo vrijeme samo perete, sušite i slažete veš, pronađite inspiraciju u Tiffany Nelson.

Ovo su njena djeca:

Kenn - 23 godine
Kass - 21 godina
Bridger - 21 godina
JourNee - 21 godina
Trey - 19 godina
Jaine - 17 godina
LiLee - 14 godina
SaiDee - 13 godina
NayVee - 12 godina
Luke - 11 godina
PaisLee - 9 godina
DeLayNee - 8 godina
PresLee - 7 godina
ElleCee - 6 godina
Beckham - 5 godina
Ledgerc - 11 mjeseci

Iako kažu kako ih sve vole jednako, sedmero djece je biološki njihovo, a devetero ih je usvojeno te je bračni par oduvijek želio imati veliku porodicu. 

Sa toliko djece o kojoj se brinu, Tiffany je otkrila kako uspijeva održati red u pranjuveša te je pokazala koliko ga se nagomila nakon samo jednog dana, piše The Sun.

U videu kojeg je objavila na Youtube kanalu, uz pomoć svoje 14-godišnje kćeri Lilee pokazala je taktike koje joj to olakšavaju.

Inače, u njihovoj porodici stvari funkcioniraju tako da svako dijete dobiva jedan kućanski zadatak za koji je zadužen godinu dana, a Tiffany kaže da im to pomaže da postanu "profesionalci" i ne mora stalno učiti različitu djecu kako da odrade pojedini posao.

"Ako moja djeca svaki dan nose jednu do dvije odjevne kombinacije te ih zaprljaju, pa dodajte na to pidžame i peškire, onda možete zamisliti koliko veša imamo svakog dana - objasnila je.

Zbog ogromne količine odjeće, ako ne opere sedam dana, kaže da bi zavladao takav kaos u kojem se više ne bi mogla snaći.

Tiffany objašnjava kako je najvažnija stvar u njenom pristupu pranju veša kodiranje po boji, kako ga naziva. Tako odjeću razvrstava u 4 grupe - tamne boje, ručnici, crvene i ružičaste i potom bijele.

Obično svaki dan peru jednu punu mašinu odjeće crvene i ružičaste boje, a svaki put kad se jedna hrpa napuni do vrha - ide na pranje.

To je proces koji nema kraja, a porodica posao olakšava posebna prostorija za pranje, sušenje i vješanje odjeće.

Ne razvrstava odjeću po imenima

Kako bi se snašla u ogromnoj količini rublja, Tiffany je osmislila svoj sistem razlikovanja odjeće po veličini. Tako za svaku veličinu stavlja na unutrašnjost točku određene boje.

"Budući da se kod nas odjeća očigledno nasljeđuje, glupo bi bilo da Beckham nosi majicu na kojoj piše Luke", kaže ova domišljata mama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije