Fotografija "duha" viralna na Twitteru: Čovjek koji je snimio tvrdi da i danas ne spava

Radiosarajevo.ba
Fotografija "duha" viralna na Twitteru: Čovjek koji je snimio tvrdi da i danas ne spava
Foto: Twitter / Viralna fotografija

Većina se najčešće nasmije na priče o natprirodnom, no jedna priča o "duhu" postala je viralna na Twitteru, a čovjek koji je svjedočio prizoru tvrdi da je i danas u šoku.

Adam Lees, šef britanske security firme, kaže da ga je skamenio prizor koji su zabilježile CCTV kamere na gradilištu u Birminghamu, 18. augusta ove godine. 

Naime, kamera koja ima senzor za pokret, "upalila se" u 1.53 ujutro i snimila "providnu" ženu u bijelom koja drži nešto u rukama i kreće se s kraja na kraj gradilišta. 

Lees je fotografiju dobio kao "alarm poruku", te je na gradilište istog trena poslao ekipu. Tri minute kasnije, kada je ekipa stigla, zaštitari nisu pronašli ništa, baš kao ni dokaze da je neko bio na gradilištu. 

Fotografija od tog trenutka mori Adama (47) koji priznaje da, nakon ovoga, teško spava, iako tvrdi da ne vjeruje u duhove.

"Kažu mi da je fotografija lažna, ljudi, ovo je 100 posto ovako, i ja bih volio da je lažna", tvrdi prestravljeni šef. "Nisam nikad ništa ovako vidio. Žena se naginje, čini se da lebdi i drži nešto u rukama. Izgleda i da nosi vjenčanicu, kao da čeka da se vjenča... ovo je najčudnija stvar koju sam vidio u svojoj karijeri. Zamislite da vas ova fotografija probudi?!"

Fotografija je na Twitteru podijeljena više hiljada puta i dok su neki priznali da ih je prizor preplašio, drugi poručuju da fotografija izgleda kao da se 12-godišnjak igrao s fotošopom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije