Majka otkrila sjajan trik kako zaustaviti dječije moljakanje u trgovinama

Radiosarajevo.ba
Majka otkrila sjajan trik kako zaustaviti dječije moljakanje u trgovinama
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Igračke

Kristina Watts je majka troje djece i dobro zna koliko je iscrpljujuće biti s djetetom u trgovini i slušati sve moguće varijante moljakanja da mu se nešto kupi.

Ovakve situacije su posebno naporne u periodu godine prije praznika kada mališani znaju da će uskoro dobiti sve i svašta, a trgovine su prepune bajkovitih detalja koji im privlače pažnju, piše 24sata.hr.

Smislila je sjajan način kako se spasiti od toga i jednostavno zaustaviti takve razgovore i pokušaje uvjeravanja djece zašto bi im trebala nešto kupiti.

To je podijelila i na svom Facebook profilu.

Naši odlasci u trgovinu bili su najgori u ovo doba godine. Moja djeca su, naravno, željela sve“, rekla je i dodala da joj je bezbroj puta kroz glavu prošlo koliko bi život bio jednostavniji da ima uljudnu, rezerviranu djecu koja ne traže stvari.

Sada, na primjer, kada njezina kćer Emerson zatraži da joj kupi neku igračku, Kristina uzme mobitel i fotografira ju.

„Zaustavite se na trenutak i prokomentirajte ono na šta dijete pokazuje, i recite “Hajde da te slikamo s tim i pošaljemo Djedu Mraz kako bi znao što želiš“. Kada Emmie tako pristupim, ona se nasmiješi, kaže „ptičica“, zamoli da vidi fotografiju pa ostavi igračku i krene dalje. Magično je. Nema suza, vrištanja... I sve na kraju zaboravi za nekoliko minuta. Stvarno, pokušajte“, preporučila je ova dosjetljiva majka, prenosi distractify.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije