Ma, kakve operacije: Ovo su savjeti naših nana za ljepotu zlata vrijedni

0
Radiosarajevo.ba
Ma, kakve operacije: Ovo su savjeti naših nana za ljepotu zlata vrijedni
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Svjetski trendovi su se promijenili, kao i sama vizija ljepote žene. Ipak, pamtimo savjete naših nana i danas koji su, priznat ćete i sami, zlata vrijedni jer njeguju i čuvaju prirodnu ljepotu žena.

1. Staromodni botox: Držite ravno lice

Osnivačica kompanije ARTISANskin Amal Elbahnasawy kaže da je jedan od najboljih savjeta koji je dobila od nane da se nikada ne mršti.

"Ovo je u osnovi bio najbolji botoks prije nego što je i postojao. Kada god bi me primijetila kako radim grimase, podsjetila bi me i na kraju sam postala toliko svjesna svojih pokreta lica da mi je to postalo prirodno i sada pazim da si nesvjesno ne stvorim bore", otkrila je ona.

2. Med za ožiljke

Erin Stair je doktorica i osnivačica bloomingwellness.com stranice. Najbolji savjet koji je dobila od nane je nanošenje meda na rane, kako bi brže zarasle i smanjile pojavu ožiljaka.

"Kao dijete bila sam glavni 'harambaša', uvijek sam imala puno ožiljaka i prilično sam siguran da bi ih imala i dan danas da nisam stavljala med. Sada postoje čak i istraživanja koja podržavaju ono što je rekla, a med se danas koristi čak i na hirurškim ožiljcima", kaže ona.

3. Suncobrani ne izlaze iz mode

Stefanie Parks, osnivačica brenda DermWarehouse, sjeća se da je njena nana imala najljepšu porculansko bijelu kožu.

"Cijeli život ju je prekrivala noseći kremu za sunčanje, šešire, duge rukave i hlače, a čak bi i šetala uokolo s kišobranom kako bi zaštitila kožu od sunca. U to sam vrijeme mislila da je luda. Nisam mogla vjerovati da je šetala s kišobranom kad je vani bilo sunčano! Mislila sam da kada izgledaš preplanulo, izgledaš sjajno. Sad znam koliko je bila pametna što je to učinila", kaže ona.

Navodi kako niko nikada nije mogao pogoditi godine njene nane, prenosi 24sata.hr.

4.  Koristite povrće za ljepotu

Jennifer Isaac, suosnivačica MODE-a, kaže da je nana kao mlađu poticala da trlja kore od voća i povrća po koži.

"Na primjer, umjesto da baci kore koje su ostale od manga, avokada i jabuka, pokazala mi je kako umasirati unutarnje kore na lice i ruke, objasnivši da ju je majka podučavala istoj stvari dok je bila djevojčica. Ispostavilo se da su izvrsna prirodna hidratantna sredstva koja pružaju koži bogate hranjive sastojke", kaže ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije