Ljutito odbrusio bivšem kickbokserskom prvaku, uslijedilo je 'patosiranje'

1
Radiosarajevo.ba
Ljutito odbrusio bivšem kickbokserskom prvaku, uslijedilo je 'patosiranje'
FOTO: Screenshot / Bivši kickbokserski prvak nokautirao gosta u noćnom klubu

Internetom od jučer kruži snimak na kojem se vidi kako bivši kickbokserski prvak Joe Schilling udara jednog čovjeka u noćnom klubu nakon što mu je u prolazu nešto dobacio.

Trenutno nije poznato gdje je i kada točno video nastao. Nesretnik iz videa gost je lokala, a našao se na putu poznatom borcu koji ga je pritom odgurnuo kako bi mogao nastaviti svojim putem.

Vidljivo je kako mu je odgurnuti čovjek nešto dobacio jer mu nije najbolje sjelo takvo odgurivanje, a Schilling nije pokazao niti malo strpljenja. Zadao je nekoliko udaraca drugom akteru i brutalno ga nokautirao.

Video je bio objavljen i na zvaničnom Instagram profilu Schillinga, ali ubrzo je uklonjen zbog kršenja pravila te društvene mreže. Borac nadimka "Stitch 'em Up" oglasio se u novoj objavi napisavši:

"Čini se kako ova država više ne mari za samoobranu. Ne brinite, dobio sam video. Volim vas ljudi, hvala na zabrinutosti i podršci tokom tokom ovog životno opasnog iskustva. Velika zahvala ''The Yard Muay Thai'' klubu jer su me pripremili za ovako opasnu situaciju", poprilično sarkastičan je legendarni kickboxer.

Amerikanac je najbolje dane karijere proveo u kickboxu, ali upisao je i deset profesionalnih MMA borbi (4-6 omjer). Okitio se nizom titula u muay thaiju te kickboxingu, a 2013. godine osvojio je GLORY-jev turnir u srednjoj kategoriji.

Zadnji nastup odradio je 2019. godine, a Tony Johnson ga je nokautirao u MMA borbi u organizaciji Bellatora. Krajem desetog mjeseca prošle godine, Bellator je objavio kako Joe Schilling više nije dio njihove promocije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije