Kupili su slatkog mačića, a poslije devet mjeseci su se šokirali: Pogledajte u šta je izrastao

1
Radiosarajevo.ba
Kupili su slatkog mačića, a poslije devet mjeseci su se šokirali: Pogledajte u šta je izrastao
Foto: Pexels / Ilustracija

Mlada fotografkinja Chasity velika je ljubiteljica životinja i već ima nekoliko mačaka, psa i kornjaču, no najveća zvijezda na njenim društvenim mrežama je mačka Kusa.

Nema još ni godinu dana, ali je već toliko velika da jedva stane u naručje ove djevojke. Mlada fotografkinja je nedavno podijelila video koji pokazuje kako je Kusa iz malog, bijelog mačića u samo nekoliko mjeseci izrastao u veliku "zvijer", a ovaj video je brzo postao viralan.

"Nismo imali pojma koliko će velik postati naš mačić", napisala je influenserica uz video rekavši kako se Kusa u manje od godinu dana od mačića koji stane u šoljicu za čaj pretvorio u gigantski primjerak mačke, piše Žena.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ono što je još fascinantnije je činjenica da će Kusa nastaviti rasti do svoje četvrte ili pete godine. Naime, on pripada rasi Maine Coon koja može rasti i razvijati se do pete godine, za razliku od većine rasa koje prestaju rasti kad navrše godinu dana.

I dok se mnogi plaše ovih mačaka zbog veličine, one su zapravo poslušni i slatki ljubimci, a mnogi ih zovu "zlatnim retriverima u svijetu mačaka". Smatraju se jednom od najinteligentijih vrsta domaćih mačaka, veoma su druželjubive, vole pažnju i žive od 9 do 15 godina.

"Imamo još tri mačke i psa i Kusa je na dnu hijerarhije jer je jednostavno previše fin. On je mačak kojem je veoma potrebna pažnja, voli da budemo fokusirani na njega", ističe njegova ponosna vlasnica.

Gigantski mačak Kusa

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije